„Rusia e împinsă către ‘Al Treilea Război Mondial’. Este sfârșitul tuturor” – Mesajul alarmant al unui președinte

„Rusia e împinsă către 'Al Treilea Război Mondial'. Este sfârșitul tuturor” - Mesajul alarmant al unui președinte
Rusia e împinsă către 'Al Treilea Război Mondial

Un aliat al președintelui rus Vladimir Putin a făcut, duminică, declarații înfricoșătoare despre situația actuală din Ucraina și urmările războiului dus cu Rusia. Potrivit acestui șef de stat, prieten bun cu liderul de la Kremlin, sancțiunile impuse de Occident împing Federația Rusă către un conflict mult mai larg! De asemenea, acest nume-cheie a susținut că armata țării sale nu a luat parte la invazia lansată de Putin acum câteva zile.

Urmează Al Treilea Război Mondial?

Războiul declanșat de Vladimir Putin cu Ucraina are repercusiuni grave pentru Rusia. Mai multe țări au luat, duminică, măsuri pentru a izola și mai mult țara lui Putin, după invazia Ucrainei. Astfel, Uniunea Europeană își închide spațiul aerian către Rusia, inclusiv avioanele private ale oligarhilor. De asemenea, UE interzice instituțiile de știri rusești Russia Today și Sputnik, iar multe dintre rezervele băncilor centrale ale Rusiei vor fi blocate în temeiul noilor sancțiuni ale UE. Ce părere are președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, despre invazia Ucrainei și măsurile luate de Occident împotriva Rusiei? Liderul a făcut declarații șocante.

Cine spune că „este sfârșitul tuturor”

Acesta a declarat că sancțiunile aplicate Rusiei de către Occident au început să împingă țara lui Vladimir Putin către un conflict mai larg. De asemenea, Lukașenko a punctat că armata țării sale, o aliată a Moscovei, nu a luat parte la invazia Ucrainei. Afirmațiile sale vin în contextul în care guvernul de la Kiev acuză Rusia că folosește teritoriul Belarusului pentru invazie.

„Acum se vorbește mult împotriva sectorului bancar, gazului, petrolului, SWIFT. Este mai rău decât războiul. Acest lucru împinge Rusia într-un Al Treilea Război Mondial. Trebuie să fim reținuți aici pentru a nu avea probleme”, a spus Lukașenko. „Pentru că războiul nuclear este sfârșitul tuturor”, a continuat președintele Belarusului.

„Nici măcar nu aș numi asta un război, e un conflict. O zi, două și va fi război. Iar peste trei zile, „mașină de tocat carne”. Ești aduce anul 41 ca exemplu, ar fi bine să tacă. El e vreu ca naționalitate. Câți evrei au fost arși aici și în Ucraina?! Câți beloruși au murit apărând evreii aici? Copiii evreilor! Ce crede el, că uităm? De aceea despre anul 41-45 nu avem ce vorbi”, a mai afirmat Aleksandr Lukașenko.

Alexander Lukașenko neagă acuzațiile Ucrainei

Potrivit guvernului condus de Volodimir Zelenski, armata rusă folosește teritoriul Belarusului, pentru a invada teritoriile ucrainene. Lukașenko neagă această afirmație. În schimb, a spus că Putin l-a sunat și „i-a oferit un briefing foarte detaliat despre situație” și că scopul invaziei a fost de „a pune capăt genocidului populației din Donețk și Lugansk”.