Probleme pentru soldații ruși în Ucraina: au fost arestați după ce s-au dus la poliție, cerând motorină VIDEO

Primarul Volodymyr Kovalenko ar fi declarat că trupele rusești au capturat comitetul executiv al orașului și au îndepărtat toate steagurile ucrainene de pe clădiri. Trupele rusești ocupă acum Nova Kakhovka, sau Noua Kakhovka. Este un oraș mic, dar unul situat strategic pe râul Nipru, care alimentează direct peninsula Crimeea cu canale de apă, relatează BBC.

Rusia întâmpină o rezistență „mai puternică decât se aștepta”

UPDATE ora 21:43: Scenă ilară în Ucraina, în plin război al Rusiei. Doi soldați ruși au mers la o secție de poliție de lângă Harkov, după ce au rămas fără combustibil. Aceștia credeau că vor fi primiți cu bine și ajutați, dar nu a fost așa.

Tinerii care s-au afișat la secția de poliție au cerut motorină. Conform presei din Ucraina, aceștia credeau că vor fi ajutați. Poliția ucraineană i-a arestat și interogat rapid. Imaginile sunt virale în mediul online.


UPDATE ora 18:10: Informație nouă de pe frontul de luptă din Ucraina. Conform postului TV din America ABC News, soldații ruși sunt dezorientați. Aceștia au descoperit că nu le este atât de ușor în lupta cu ucrainenii.

„Nu știm pe cine să împușcăm – toți seamănă cu noi”, este declarația unui soldat rus pe care postul ABC News a dezvăluit-o public.

UPDATE ora 13:35: În urma informațiilor apărute despre soldații ruși aflați în Ucraina, un clip video a fost publicat de agenția NEXTA. Conform sursei din Ucraina, rușii au jefuit un magazin alimentar. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere și încărcate pe Twitter.

Conform NATO, rușii au foarte multe lipsuri pe frontul de luptă. Soldații duc lipsă de hrană și de combustibil, motiv pentru care moral lor este la pământ.

Știrea inițială:

Analiștii au remarcat că înaintarea Rusiei dinspre sud a fost una dintre cele mai reușite de până acum, forțele rusești amenințând Kherson, Mykolaiv și Melitopol.

Chiar și așa, invazia Rusiei în Ucraina se confruntă cu o rezistență „mai puternică decât se aștepta” din partea armatei ucrainene, precum și cu dificultăți neașteptate în aprovizionarea forțelor sale, au declarat pentru CNN doi oficiali americani de rang înalt cu cunoștințe directe.

Pe câmpul de luptă, Rusia suferă pierderi de personal, blindate și avioane mai mari decât se aștepta. Acest lucru se datorează, în parte, faptului că apărarea antiaeriană ucraineană a funcționat mai bine decât se anticipase în evaluările serviciilor de informații americane de dinaintea invaziei.

În plus, Rusia nu a reușit încă să stabilească supremația aeriană deasupra Ucrainei, a declarat un oficial de rang înalt din domeniul apărării, în timp ce forțele aeriene ucrainene și sistemele de apărare aeriană se luptă pentru controlul spațiului aerian.

Apărarea aeriană ucraineană, inclusiv aeronavele, continuă să fie operabilă și continuă să angajeze și să refuze accesul aeronavelor rusești în locuri deasupra țării”, a declarat oficialul.

Fără un control necontestat al cerului, devine mai dificil pentru o armată în mișcare să vadă și să lovească ținte din aer.

Ucraina se apără în fața invaziei rusești

Oficialii avertizează că această imagine a câmpului de luptă este doar un moment în timp, iar situația de pe teren s-ar putea schimba foarte repede, pe măsură ce forțele rusești își continuă asaltul.

Armata ucraineană dispune de o serie de arme antiaeriene diferite, inclusiv rachete ghidate prin radar și rachete cu căutare de căldură, precum și tunuri antiaeriene.

SUA au furnizat, de asemenea, rachete antiaeriene Stinger în ultimele săptămâni, la fel ca și alți aliați din NATO. Până sâmbătă seara, SUA nu au văzut niciun indiciu că armata rusă a preluat controlul asupra vreunui oraș ucrainean, a precizat oficialul, chiar dacă forțele rusești au trecut la încercuirea unor centre de populație, inclusiv a capitalei Kiev.

De asemenea, s-a dovedit dificil să se asigure aprovizionarea cu combustibil și muniție a marii forțe de invazie a Rusiei. După cum a explicat un oficial american de rang înalt, Rusia a anticipat o victorie rapidă și este posibil să fi neglijat să planifice o reaprovizionare suficientă. Liniile de aprovizionare, a explicat acest oficial, reprezintă o „vulnerabilitate clară”.

Oficialii avertizează, totuși, că forțele rusești sunt încă mult mai numeroase decât cele ucrainene și că Rusia continuă să manevreze aceste forțe pentru a le poziționa în jurul marilor centre urbane. De asemenea, nu este clar cât de mult din mișcarea mai lentă poate fi atribuită provocării logistice de a muta o forță atât de mare.

Rusia a prezentat avansarea sa lentă în Ucraina ca pe o oprire pentru a acorda timp pentru negocieri, nu ca pe un eșec militar.

Sâmbătă, Ministerul rus al Apărării a declarat că trupele sale au primit ordin să reia ofensiva „în toate direcțiile”, după ce a fost ordonată o suspendare pentru negocieri cu guvernul ucrainean. Ministerul a precizat că s-a ordonat continuarea ofensivei după ce Ucraina a renunțat la consultări.