Rugăciunea Sfinților Petru și Pavel. Când se rostește pentru a ți se îndeplini dorințele

Rugăciunea Sfinților Petru și Pavel. Când se rostește pentru a ți se îndeplini dorințele
Rugăciunea Sfinților Petru și Pavel pe care sa o rostesti

Rugăciunea Sfinților Petru și Pavel este una făcătoare de minuni, rostită de „credincioşii încercaţi de necazuri” pentru „a avea parte de binefaceri de la Dumnezeu”. În calendarul creștin ortodox, sfinţii sunt prăznuiți în fiecare an la data de 29 iunie. Sărbătoarea este precedată de o perioadă importantă pentru credincioși. Este vorba de Postul Sfinților Petru și Pavel sau Postul Sânpetrului, de mare încărcătură spirituală.

Rugăciunea Sfinților Petru și Pavel

Rugăciunea Sfinților Petru și Pavel se rostește în perioada de Post pentru a ți se îndeplini toate dorințele. Postul Sfinților Petru și Pavel 2022 durează nouă zile și începe de la data de 20 iunie 2022. Potrivit rânduielii bisericești, are o durată schimbătoare, în funcţie de sărbătoarea Sfintelor Paşti.

Rugaciunea Sfintilor Petru și Pavel iti indeplineste toate dorintele
Rugaciunea Sfintilor Petru și Pavel iti indeplineste toate dorintele

Când trebuie să o rostești

În Postul Sânpetrului se rostește rugăciunea Sfinților Petru și Pavel, cei doi apostoli care au avut un rol important în propovăduirea creștinismului. Iată ce trebuie să spui pentru îndeplinirea tuturor dorințelor.

„Pe Voi, Apostoli slăviţi ai Lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiţi stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o.

Pe tine, Sfinte Petre, Mântuitorul te-a ales să fii piatra de temelie a Sfintei Biserici şi ţi-a dăruit harul să-i întăreşti în credinţă pe toţi fraţii tăi.

Pe tine, Sfinte Pavele, Mântuitorul te-a făcut din duşman un ales prieten, iar Duhul Sfânt te-a numit să le arăţi neamurilor toate comorile învăţăturii creştine.

Sfinte Petre şi Sfinte Pavele, amândoi aţi lucrat cu neobosită însufleţire la răspândirea Împărăţiei lui Hristos, pecetluind mărturia devotamentului pentru Mântuitor cu sângele vostru.

La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăţi nedrepte se abate asupra vieţii noastre, să-i îndepărtaţi pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră. Amin.

Acolo, în Împărăţia lui Dumnezeu, vă bucuraţi de vederea Lui în slava cerească. De Acolo, priviţi spre Biserica lui Hristos care călăuzeşte popoarele, pentru ca ele să vadă lumina Evangheliei şi să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.

Ne închinăm Vouă, să-L rugaţi pe Mântuitorul nostru să-i lumineze şi să-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoţi şi întregul popor creştin.

Rugaţi-L pe Domnul secerişului să trimită lucrători sârguincioşi în ogorul Tău, pentru ca toţi oamenii de bunăcredinţă să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserică.

Slăviţi Apostoli Petru şi Pavel, să ascultaţi rugăciunea noastră, credincioşi încercaţi de cumplite necazuri. Să fiţi milostivi şi să îndepărtaţi din viaţa noastră furia duşmanilor porniţi să ne doboare cu orice preţ. Amin.”

Rugăciunea care îi îndeplinește dorințele

Despre Postul Sfinților Petru și Pavel se spune că este unul ușor. Asta pentru că, din toate cele nouă zile de post, trei au dezlegare la pește, respectiv, de sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, dar şi în zilele de 25 şi 26 iunie.

În Postul Sânpetrului 2022 nu se fac nunți sau alte cumetrii, întrucât se știe că perioada de postire este incompatibilă cu petrecerile.

Sfintii Apostoli Petru si Pavel, mentionati in Biblie
Sfintii Apostoli Petru si Pavel, mentionati in Biblie

Cine au fost Apostolii Petru şi Pavel

Apostolii Petru și Pavel sunt menționați în Biblie, unde li se arată și originea. Sfântul Apostol Petru a fost fratele Sfântului Andrei. Era originar din Betsaida, o așezare de la malul Mării Galileii. Înainte să îl întâlnească pe Iisus Hristos, el se numea Simeon.

Sfântul Apostol Pavel era originar din Tarsul Ciliciei. El a avut parte, atât în familie, cât și în sinagogă, de o educație după tradiția riguroasă a iudaismului. Înainte de a-l întâlni pe Iisus Hristos și de a propovădui creștinismul, avea numele de Saul.

Conform Bibliei, pe când călătorea spre Damasc pentru a-i prinde pe creștini, Saul l-a văzut pe Domnul, arătându-i-se în chip minunat. Acela  a fost momentul care l-a determinat să creadă în Iisus Hristos.