20 nov. 2023 | 13:58

Rugăciunea pe care să o rostești de Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Ce semnificație are această sărbătoare 

Diverse
Rugăciunea pe care să o rostești de Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Ce semnificație are această sărbătoare 
Iată ce să rostești pe 21 noiembrie 2023

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului este o sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși, celebrată în fiecare an pe 21 noiembrie.  Sărbătoarea comemorează momentul în care Fecioara Maria, binecuvântată, a intrat în Templul din Ierusalim când era copil. Iată rugăciunea pe care să o rostești de Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, care te ajută în această zi să te apropii de Dumnezeu și să îi mulțumești în această zi specială. 

Importanța sărbătorii Intrării în Biserică a Maicii Domnului

Sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Templu continuă povestea pregătirii Mariei pentru a deveni Mama Fiului lui Dumnezeu. „Dumnezeu a predestinat-o înainte de veacuri pentru mântuirea și răscumpărarea neamului nostru. Ea a fost aleasă nu doar din mulțime, ci din rândurile aleșilor din toate timpurile, învredniciți de evlavie și înțelepciune, și pentru cuvintele și faptele lor plăcute lui Dumnezeu.”

Citește și: Tradiţii şi superstiții de Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2022. Ce nu este bine să faci pe 21 noiembrie

Conform tradiției, Fecioara Maria a fost prezentată în Templu la vârsta de trei ani de către părinții ei, Ioachim și Ana, unde a trăit și a slujit în Templu până la vârsta de 13 ani cu Sfântul Iosif.

 În semn de recunoștință față de Bunul Dumnezeu, Maria a fost dedicată Templului la vârsta de trei ani, de către părinții ei pioși pregătiți să-și împlinească promisiunea. 

Ei au chemat rudele, au invitat prieteni de aceeași vârstă cu fiica lor, au îmbrăcat-o în cele mai frumoase haine, și însoțită de oameni care cântau imnuri, au dus-o la Templul din Ierusalim pentru a fi consacrată lui Dumnezeu. Prietenii ei și chiar Maria au mers cu lumânări aprinse în mâini. Conducându-i pe preoții șefi și cântând imnuri, preoții au ieșit din Templu să-i întâlnească.

Ioachim și Ana, cu rugăciuni pline de reverență, au pus-o pe Maria pe prima treaptă a scării care ducea la Templu. Această scară avea cincisprezece trepte înalte, conform numărului psalmilor pe care preoții îi cântau intrând în Templu. 

Citește și: Rugăciunea pe care să o rosteşti de Intrarea Maicii Domnului în Biserică, ziua în care se deschid cerurile. Ajută la îndeplinerea dorințelor

Acolo, Maria a urcat singură treptele înalte fără niciun ajutor. La vârf, preotul șef a întâmpinat-o și a binecuvântat-o, așa cum făcea întotdeauna cu toți cei care veneau să fie consacrați lui Dumnezeu. 

Fecioara Maria, aleasă să îi fie mamă fiului lui Dumnezeu

Apoi, sub inspirația Duhului Sfânt, a condus-o în Sfânta Sfintelor. Acesta era cel mai sfânt loc din Templu. Nimeni nu avea dreptul să intre acolo în afară de el, și el făcea asta doar o dată pe an. Duhul Sfânt l-a iluminat pe preotul șef cu cunoștința că Maria, tânăra aleasă, era vrednică să intre în cel mai sfânt loc. 

Ea fusese destinată de Dumnezeu să devină Mama Fiului lui Dumnezeu, care avea să deschidă calea pentru toți oamenii în Împărăția Cerurilor.

Citește și Rugăciunea pe care e bine să rostești în Postul Crăciunului 2022. Cuvintele puternice pe care să le spui pentru ajutor divin

Îndeplinindu-și promisiunea, Ioachim și Ana s-au întors acasă, iar Maria a rămas să trăiască în Templu. Acolo, împreună cu alte fete, a studiat Legea lui Dumnezeu și meșteșugurile. 

S-a rugat mult, a citit Scripturile Sfinte și a ținut cu strictețe posturile. Maria a trăit în Templul lui Dumnezeu aproximativ unsprezece ani, devenind profund evlavioasă, supusă în totul lui Dumnezeu și remarcabil de blândă și harnică.

Ea a hotărât să-și consacre întreaga viață numai unui singur Dumnezeu. Pentru aceasta, și-a făcut jurământ că nu se va căsători niciodată, adică va rămâne fecioară pentru totdeauna. Duhul Sfânt și îngerii sfinți au protejat-o.

Rugăciunea pe care să o rostești de Intrarea în Biserică a Maicii Domnului

Pe 21 noiembrie, creștinii ortodocși sărbătoresc Intrarea în Biserică a Maicii Domnului 2023. Este prima sărbătoare din postul Nașterii Domnului și în această zi este dezlegare la pește. 

Vezi și: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului 2023. Tradiții și obiceiuri

Creștinii ortodocși obișnuiesc să dea de pomană în această zi pește, fructe și o lumânare sau candelă albă. Tot în această zi este bine să rostești rugăciunea de mai jos:

Valuri de patimi mă împresoară; mare necaz şi strâmtorare îmi umplu sufletul o, întru-tot Sfântă Maică, linişteşte sufletul meu cu pacea Fiului tău şi alungă deznădejdea şi întristarea sufletului meu cu harul Său.

Potoleşte furtuna păcatelor mele care mă frig precum un vierme în foc şi stinge-i flăcările. Umple-mi inima de bucurie, Preacurată Maică şi împrăştie ceaţa nelegiuirilor mele de la faţa mea, căci acestea mă împresoară şi mă tulbură. Luminează-mă cu lumina Fiului tău.

Sufletul meu se simte sfârşit; totul îmi este greu, chiar şi rugăciunea. Iată-mă, rece ca piatra. Buzele mele şoptesc o rugăciune, dar inima mea nu tresaltă. Necazurile m-au împresurat de pretutindenea.

Topeşte gheaţa din jurul sufletului meu şi încălzeşte-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o încredere în apărarea venită de la oameni, ci îngenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfântă Maică şi Fecioară. Nu mă alunga de la faţa ta, ci primeşte rugăciunea robului tău. Tristeţea m-a cuprins.

Nu mai pot răbda năvălirile diavolilor. Nu am nici o apărare, nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit în lupta aceasta şi nu am altă mângâiere decât în tine, Preasfântă Maică. O, nădejde şi apărarea tututror credincioşilor, nu trece cu vederea rugăciunea mea! Amin!”.

Parteneri
Cine este românca aleasă cea mai frumoasă femeie din Italia. Luisa va reprezenta țara de adopție în concursul internațional
Redactia.ro
Lacomii care își umplu farfuriile cu vârf la All Inclusive, obligați să mănânce tot sau primesc amendă
Click.ro
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo nu s-a rostit cuvântul «moarte»”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Românii nu se mai pot pensiona. Care sunt noile condiții
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Asasinat prin otrăvire. S-a aflat adevărul despre PUTIN: Îi plăcea să...
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
MILIOANE DE PENSIONARI află adevărul! CNPP raportează o SCĂDERE DRAMATICĂ
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce a transmis influencerul Adrian Elicopter de luptă după ce a fost acuzat că a fost prins beat la volan și că a fugit de Poliție
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro