20 oct. 2023 | 16:27

Rugăciune pentru liniște sufletească. Ce să rostești în fiecare seară înainte de culcare

Diverse
Rugăciune pentru liniște sufletească. Ce să rostești în fiecare seară înainte de culcare
Nu te ruga doar ca să ceri lucruri, ci amintește-ți să mulțumești pentru ce ai deja

În tumultul zilnic al vieții noastre agitate, cu toate provocările și stresurile cu care ne confruntăm, liniștea sufletească devine o comoară prețioasă. Această rugăciune pentru liniște sufletească te ajută să te conectezi cu Dumnezeu și să îți găsești acea stare de echilibru interior, acea oază de calm în mijlocul furtunii. Rugăciunea pentru liniște sufletească reprezintă un moment de reflecție și comunicație cu divinul, o cale de a găsi încredere și pace în fața necunoscutului.

Beneficiile rugăciunii

Rugăciunea este importantă deoarece ne ajută să rămânem apropiați de Dumnezeu. Atunci când ne rugăm, deschidem inimile noastre în fața Lui, și El poate lucra în noi și prin noi. 

Rugăciunea ne ajută, de asemenea, să creștem în relația noastră cu Dumnezeu. Cu cât vorbim mai mult și petrecem timp cu cineva, cu atât îl cunoaștem mai bine.

Vezi și: Cea mai puternică rugăciune din Biblie. Te ferește de rele și blesteme

De fapt, acesta este singurul mijloc prin care putem vorbi cu Cel de Sus. Rugăciunea nu înseamnă doar să ceri lucruri. Arată recunoștință și mulțumește pentru ceea ce ai: sănătate, pe cei dragi alături, un acoperiș deasupra capului, pacea din locul în care trăiești și o nouă zi în care ai o nouă șansă de a trăi.

Rugăciune pentru liniște sufletească

Iată rugăciunea pe care să o rostești pentru liniștea sufletească în fiecare seară. 

„Doamne, Dumnezeul meu, ajută-mă să ies din lumea cea tulbure ce vrea să mă doboare, ajută-mă să ies din orice tulburare a sufletului meu. Fii Tu cu mine în cărarea vieții mele și nu lăsa să fiu robit și chinuit de griji ce nu le pot îndepărta de gândul meu și nici nu pot opri vâltoarea lor, că îmi iau pacea și liniștea firească a inimii și a sufletu-lui meu. 

Citește și: Câte zile se bea agheasmă după Bobotează. Ce simbolizează apa sfințită, de fapt

Oprește-le puterea și risipește umbra tulburării lor din mintea mea și din lăuntrul meu. Atinge-mă cu a Ta pace și mă încununează cu a Ta Înțe-lepciune, ca nici o urmă de mânie să nu se poate naște în tainițele cele din lăuntrul meu și nici să se întoarcă vreodată cu mustrarea ei spre mine. Păzește-mă de umbra supărărilor, ce caută sufletul meu și nu le îngăduii să vină asupra mea cu chipul lor cel trist, cu duhuri de muție, cu gând de răzbunare și de chin amar, ci fă să se oprească în stăvilarul glasului Tău sfânt, să nu mă poată atinge și nici să mă robească cu puterea urgiei lor. 

Fie-Ți milă de mine, Doamne, când vezi cum stau nepriceput și neputincios în fața tulburării minții mele. Apleacă-Te spre mine cu a Ta iubire și putere mare și vindecă-mă, Doamne, de cele ascun-se ale minții și ale inimii mele și de toate dorințele mele cele tulburătoare eliberează-mi Tu viața și sufletul meu. 

Că ele vor să mă doboare, să tulbure oasele mele și frică și cutremur greu vor să aducă asupra cugetului meu. Privește spre chemarea rugăciunii mele și dă odihnă cugetului meu. Depărtează de la mine, toată tulburarea, cu tot ce este slujitor supus al ei. Apără-mă, Doamne, de toți cei care aduc cuvinte fără de rost și sfat de tulburare și mâhnire înspre mine. 

Citește și: Baba Vanga, despre ce trebuie să faci pentru a avea noroc la bani. Ritualul care te ajută să scapi de griji

Păzește, Tu, inima mea, de sfatul și lucrarea lor. Pe tot omul și toată ființa ce este tulbură-toare, Tu, Doamne, ține-i cu puterea Ta, cât mai departe de fața mea și de locașurile vieții mele. Auzi, Părinte, glasul meu chiar dacă strig din mijlocul furtunii, și ajută-mă să ies la limanul liniștei și al odihnei mele. 

Să nu lași gândul meu să fugă după dumnezei străini și să aștepte al lor cuvânt sau să nădăjduiască în ajutorul lor, că Tu ești Dumnezeul meu, Cel care ai putere să mă scoți din legăturile robiei și prin sfatul și Cuvântul Tău să călăuzești viața mea. Păzește-mă de dorințele inimi mele și ajută-mă să pot discerne ce este bine de ce este rău, ajută-mă să nu mă risipesc în lumea tulburării mele. 

Citește și: Rugăciune de iertare. Cuvintele puternice pe care este bine să le rostești

Ajută-mă să pot lăsa povara neîmpăcării mele și toate cele rău ținute în inima și în mintea mea. Cunoscute fă-mi mie trăirile cele pașnice ale vieţii mele. Sfințește-mă de șapte ori. Dă-mi pacea inimii și bucuria vieții mele. Apără-mă de tot ce nu e de la Tine. Apără-mă de tot ce este rău și tulburător. Că Tu ești bucuria vieții și liniștea inimii mele, Domnul meu și Dumnezeul meu cel bun și blând. Îți mulțumesc, Doamne!”

Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce imagini posta pe rețelele sociale
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
SE PLĂTESC 1.000 de lei direct de la stat. Banii intră în cont cu o condiție simplă
Capital.ro
Titi Aur, despre cel mai mare pericol pentru şoferii la volan: "E mai rău ca alcoolul. Ar trebui interzis"
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro