Roșii în suc propriu pentru iarnă la borcan. Ingredientul care dă savoarea de la țară
Vara, foarte multe gospodine se pregătesc pentru venirea iernii. În acest sens, acestea pun la conservat diverse legume. Gustul verii va fi păstrat în borcane pentru mai mult timp. Gospodinele optează pentru pregătirea roșiilor în suc propriu pentru iarnă. Iată care este rețeta!
Rețeta secretă de roșii în suc propriu pentru iarnă
Modul simplu de preparare este unul dintre motivele care le determină pe gospodine să pregătească acest fel. Pentru prepararea acestei rețete vei avea nevoie de câteva roșii și puțină sare.
Primul pas constă în tăierea roșiilor în cubulețe, care ulterior se dau prin răzătoare. Compoziția obținută se toarnă în mai multe borcane sau în sticle cu gură largă. Pentru niște roșii condimentate perfect trebuie să puneți la un borcan de 800 de g sau la o sticlă de un kg, o linguriță de sare pentru murături.
După ce terminăm de pus compoziția, puteți să sterilizați borcanele. Recipientele se pun într-un vas cu apă caldă. Când apa dă în clocot, se pot scoate din apă. După ce borcanele sunt sterilizate, putem pune bulionul în ele.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul pentru cel mai bun bulion de roșii. Așa îi dai gustul ca la mamă acasă
Secretul bucătarilor
Pentru un gust aparte, puteți opta și pentru punerea unor frunze de țelină, de pătrunjel, mărar și leuștean. Acestea se pot folosi în prepararea anumitor mâncăruri. În acest fel, puteți păstra gustul verii într-un borcan. Mâncărurile vor fi mult mai gustoase.
Te-ar putea interesa și: Singurul soi de roşii care rezistă la secetă. Vei avea o recoltă bogată şi super gustoasă
Alte moduri în care putem prepara roșiile
Însă, acesta nu este singurul mod în care putem prepara roșiile. O parte din gospodine optează și pentru prepararea bulionului. Pentru prepararea bulionului, se taie roșiile în sferturi apoi se dau prin mașina de tocat echipată cu accesoriul special pentru ele.
Sucul stors din pupa roșiilor se toarnă într-un vas cu fund gros. Compoziția se lasă la fiert în jur de o oră, la foc mediu. În timp ce sucul de roșii stă la fiert, se taie mărunt țelina și hreanul, cel din urmă fiind, de fapt, ingredientul care va da o aromă deosebită bulionului. Ulterior, legumele tocate se adaugă în vasul de pe foc, alături de sare.
Te-ar putea interesa și: Ce să plantezi neaparat lângă roșii ca sa aibă un gust mai bun. Așa cresc dulci și zemoase