Românul care s-a întâlnit cu Jill Biden o laudă. Ce detaliu a observat la ea, după ce i-a pupat mâna

Românul care s-a întâlnit cu Jill Biden o laudă. Ce detaliu a observat la ea, după ce i-a pupat mâna
Jill Biden, laudata de un roman

Jill Biden s-a aflat în România în urmă cu șapte ani. Aceasta i-a admirat munca opincarului din Oltenia, nea Ilinca. Amintim că Jill Biden a venit în anul 2014 cu Joe Biden în România. La vremea aceea, el era vicepreședinte al SUA.

Românul care s-a întâlnit cu Jill Biden o laudă

Programul de vizitare al Jill Biden în România a cuprins și o vizită la Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti” din Capitală, iar Jill Biden s-a declarat cu adevărat fascinată de tradițiile românești. Au fost, atunci, și câteva secvențe amuzante în timpul vizitei la muzeu, când un meșter popular a comparat-o pe soția lui Biden cu o gospodină. Meșterul popular se numește Alexandru Ilinca, în vârstă de 66 de ani, din Râmnicu Vâlcea, cunoscut și ca ”ultimul opincar din Oltenia”. Acesta a avut ocazia, de-a lungul timpului, să cunoască și încalțe cu opinci și alte personalități ale lumii, printre care Prințul Charles sau Emmanuel Macron.

Nea Ilinca a fost chemat adesea și pe la televiziuni, dar este și invitat special la toate evenimentele importante ale Muzeului Satului, unde a cunoscut-o și pe Jill Biden, care a venit împreună cu Maria Băsescu, pe atunci Prima Doamnă a României.

A numit-o pe Jill Biden ”gospodină”

„Domnul Băsescu şi domnul Biden şi-au trimis cu delegaţia oficială doar soţiile”, a mărturisit  meşterul popular pentru adevarul.ro.  Meșterul popular l-a rugat pe un agent să facă poze:

„M-au întrebat reporterii dacă doamna avea bătături la palme şi le-am spus: Dânsa prestează muncă intelectuală. Ţăranii au bătături la mâini. Şi au mai fost şi alte întrebări aiurea. Iar când m-au întrebat ce impresie mi-a lăsat, le-am spus că parcă ar fi fost de-a noastră, că e precum o gospodină de-a noastră. Şi pe urmă ziarele au interpretat că i-am pus porecla ”Gospodina„. E de bine să spui despre o femeie că este gospodină, asta înseamnă că este o femeie de casă, la locul ei. Eu asta am vrut să spun, că semăna cu o gospodină de-a noastră, că era ca o româncă adevărată. Doar că avea îmbrăcămintea mai stridentă, am văzut că dânsa preferă albastrul”, și-a mai amintit Alexandru Ilinca. Acesta a rememorat și un alt moment:

„Ţăranul român, dintotdeauna, a fost respectuos cu oaspeţii. Ce puteam să fac, dacă mi-a întins mâna? Numai să-i întind mâna? I-am şi pupat-o”, a mai zis acesta, potrivit sursei citate.

Jill Biden a devenit Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii la data de 20 ianuarie 2021.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI