Românul care a pierdut 5 miliarde de dolari în mai puțin de o lună. Cum a fost posibil așa ceva

Românul care a pierdut 5 miliarde de dolari în mai puțin de o lună. Cum a fost posibil așa ceva
Un român a reușit să piardă 5 miliarde de dolari în doar o lună

Un român a reușit să piardă 5 miliarde de dolari în mai puțin de o lună. Cum făcut asta și încotro s-au dus bani? Mulți ar fi reușit să se descurce ani de zile cu această sumă. Ce s-a întâmplat?

Românul care a pierdut 5 miliarde de dolari: banii s-au dus în mai puțin de o lună

Un român a avut parte de o zi neagră. Acesta a început săptămâna cum nu se putea mai rău. Mai exact, a pierdut nu mai puțin de 5.3 miliarde de dolari. Este vorba despre Daniel Dines, CEO şi co-fondator UiPath, singura companie românească listată la Bursa de la New York.

Din păcate, compania a avut un trend descendent care a adus panică pe Wall Street. UiPath ajunsese la 70 de dolari ca acțiuni ale producătorului de automatizare în aprilie 2021. Noul an nu a venit cu vești prea bune și acestea au ajuns să coste cu 25% mai puțin decât la începutul anului, ajungând astfel la prețul de 32,6 dolari.

Compania lui Dines a pierdut astfel 5.3 miliarde de dolari capitalizare de la începutul acestui an. Prețurile curente la o valoare de piață sunt de 17,4 mld. dolari. Indicele Nasdaq are minus 17% de la începutul acestui an, Dow Jones minus 9%, S&P minus 12%, scăderi agresive pentru abia începutul anului.

De asemenea, au scăzut și acțiunile Microsoft u 6,4% , 4,6% pentru Amazon, 4,5% pentru Apple, 9,5% pentru Tesla, 10% pentru Nvidia. Analiștii consideră că aceasta a fost cel mai mare val de migrație de până acum a investitorilor dinspre “growth” spre “value”. Panica s-a instalat ușor și sigur pe Wall Street, lucru care s-a văzut în mai multe compartimente.

Scădere incredibilă

  • Acțiunile europene au închis în scădere, marcând primul declic după săptămâni întregi

Declinul acțiunilor europene a suvernit în urma informației că Austria va deveni prima țară din vestul Europei care va impune o carantină. Acest lucru se petrecea sfârșitul anului trecut.

Ministrul Sănătății a spus că situația legată de COVID-19 din țară este atât de gravă încât nu poate fi exclusă o carantină care să includă și persoanele vaccinate. Acțiunile europene au înregistrat o serie de maxime în luna noiembrie 2021 datorită unor profituri peste așteptări raportate de companii. Acestea au ajutat investitorii să treacă peste îngrijorările legate de presiunile inflaționiste.

”Orice gând că vaccinurile vor oferi o cale pentru un Crăciun mai normal pare să fi dispărut în ceață deocamdată, cel puțin în Europa, cu toate că există temerea că acest lucru se va extinde la nivelul regiunii”, a declarat Michael Hewson, analist șef la CMC Markets.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI