Romanița Iovan o critică pe Bianca Drăgușanu și pe vedetele pline de operații estetice: „Suferă din punct de vedere psihic, mental”

de: Mariana Olteanu
08 09. 2023

Romanița Iovan a vorbit, în cadrul podcastului cu Ilinca Vandici despre operațiile estetice. Creatoarea de modă a fost sinceră și le-a criticat  pe tinerele care recurg la astfel de proceduri încă de la vârste fragede. Printre vedetele care au recurs la astfel de schimbări încă de când erau tinere se numără și Bianca Drăgușanu. Femeia de afaceri e de părere că tinerele care apelează la aceste proceduri au în spate o serie de probleme emoționale.

Romanița Iovan, despre femeile care aleargă după perfecțiune

Invitată la podacstului Ilincăi Vandici, Romanița Iovan a vorbit despre ce înseamnă frumusețe pentru ea. Celebra creatoare de modă e de părere că frumusețea vine din interior. Atitudinea și comportamentul sunt câteva dintre aspectele cheie pe care le amintește creatoarea de modă. În plus, femeia de afacere susține că de-a lungul timpului nu s-a concetrat pe a deveni etalon.

„Eu cred că frumusețea vine din interior. Părerea mea e că îmbunătățește calitățile exterioare, la fel ajută și la fel poate influența într-un fel sau altul. Chiar dacă exteriorul este poleit în culoarea roz. Dacă ai sufletul gri, se vede. Poate nu întotdeauna, poate nu dintr-o dată, dar până la urmă poți să te dai de gol ușor.

Frumusețea este pentru fiecare altceva. Niciodată nu m-am concentrat să fiu în etalon, nu m-am uitat în oglindă la cât de drepte sunt picioarele, apropo de chestia asta, o doamnă a făcut un comentariu la o poză de a mea de la mare unde se vedeau monturile de la picioare.

Mie nu mi se pare că această chestiune este de ascuns. Niciodată nu am crezut că o calitate sau o lipsă a unor chestii legate de fizicul nostru pot duce la un defect într-un fel sau altul. Nici nu mă gândesc ce mi-ar fi plăcut să am în plus, sunt binecuvântată că sunt așa cum sunt.

Când l-am născut pe Albert, evident că el avea ochi albastru, și am întrebat-o pe doctoră ”Spune-mi sincer, sunt ochi de lapte sau sunt albaștri, că altfel îi pun lentile”. Evident, glumeam. Ce vreau să spun este că frumusețea stă în atitudine, în ceea ce vorbești, ce gândești. Cum trăiești, cu cine trăiești și de cine te înconjori, cât de bine faci, cât de multe poți să faci în viață, de fapt”.

”Nici nu s-au obișnuit cu ce le-a dat Dumnezeu și deja vor să schimbe”

Și dacă tot au atins subiectul frumsețe, Ilinca Vandici a întrebat-o pe creatoarea de modă ce părere are despre operațiile estetice. Romanița Iovan susține că nu este împotriva lor. Însă, cu toate acestea atrage atenția tinerelor care apelează la astfel de proceduri. Femeia de afaceri consideră că, în spatele acestei decizii stau anumite probleme emoționale. Astfel, această schimbare le poate ajuta să treacă peste. Printre vedetele care au apelat la astfel de proceduri încă de la vârste fragede se numără și Bianca Drăgușanu.

„Nu mi-am făcut până acum mesaj, doar un mesaj sculptural care te ajută la musculatura feței, la față nu ai cum să faci sport. În rest, nu, nu mi-am făcut nicio intervenție, dar nu am nimic împotriva lor, vizavi de prietenele mele. Nici nu am întrebat vreodată asta, e un subiect care după părerea mea este personal.

Dar despre tinerele fete aș avea ceva de spus, tinerele încearcă să schimbe ceva la ele parcă prea repede. Nici nu s-au obișnuit cu ce le-a dat Dumnezeu și deja vor să schimbe. Bine, multe suferă din punct de vedere psihic, mental, emoțional, și trebuie neapărat să faci o schimbare…atunci, nu știu..Dar poate e prea devreme, nu se cunosc încă, sunt foarte mici. La 20 de ani cum să îți faci intervenții estetice, ce faci când o să ai 50, 60?”

Ce spune Romanița Iovan despre diferența de vârstă în cuplu?

Tot în cadrul aceluiași podcast, cele două au deschis și capitolul relații. Romanița Iovan e de părere că, diferența de vârsta dintre un bărbat și o femeie poate influența într-un anumit mod relația. Creatoarea de modă susține că s-a confruntat de-a lungul timpului cu astfel de critici privind diferența de vârstă dintre ea și Iulian Gogan. Partenerul acesteia este cu 11 ani mai mic decât ea.

„Cred că pot fi efecte negative dacă diferența este mult prea mare, ceea ce cred că și contează. Mi se părea un lucru destul de freaky, de câte ori un bărbat are alături o femeie mult mai tânără, lucrurile par normale în viziunea celor din jur, indiferent de diferență. Dar în situație inversă în care femeia are alături de ea un bărbat cu o vârstă mai mică, lucrurile sunt mai complicate și n-am înțeles niciodată de ce.

De ce se fac discrepanțe dacă subiectul e identic? Nu am suferit din partea comentariilor celor care nu mă cunosc, nu m-au afectat în niciun fel. Sunt persoana care nu s-a lăsat influențată de gura lumii. Noi, românii, avem această calitate de a discuta despre una, despre alta, despre unii, despre alții”