24 mart. 2020 | 10:54

Românii, un pas important în crearea unui vaccin împotriva coronavirus. Cum au reacționat chinezii

Știri generale
Românii, un pas important în crearea unui vaccin împotriva coronavirus. Cum au reacționat chinezii
Românii, un pas important în crearea unui vaccin împotriva coronavirus. Cum au reacționat chinezii

Momentul ”zero” al actualei pandemii cu COVID-19, conform informațiilor, ar fi început pe 27 noiembrie 2019, în China, în regiunea Wuhan, și de atunci s-a răspândit cu o viteză de neimaginat pe tot mapamondul.

Românii, un pas important în crearea unui vaccin împotriva coronavirus

Din momentul apariției virusului pe continentul european, cercetători, microbiologi și alți specialiști în domeniu, au urmărit evoluția răspândirii virusului dar și a bolii, astfel că au început să găsească ori medicamente, din cele existente, care pot lupta cu COVID-19, sau chiar să dezvolte tehnologii de producere a unui vaccin, viabil, împotriva infecției cu coronavirus.

Românii, un pas important în crearea unui vaccin împotriva coronavirus. Cum au reacționat chinezii (FOTO: Profesorul Virgil Păunescu)

Românii, un pas important în crearea unui vaccin împotriva coronavirus. Cum au reacționat chinezii (FOTO: Profesorul Virgil Păunescu)

În România, conform unei declarații făcute public de unul din specialiști s-ar fi dezvoltat o nouă tehnologice de producere a unui vaccin împotriva COVID-19. Ce este alarmant, conform aceleiași declarații, este că, ulterior publicării datelor științifice de către echipa română, contra-partida de specialiști chinezi ar fi preluat datele și le-ar fi însușit ca fiind ale lor.

Cum au reacționat chinezii

Cel care a făcut această declarație, dovedită de altfel, este Virgil Păunescu, Profesor de Imunologie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babes” Timișoara și Vicepreşedinte al Academiei de Științe Medicale din România. Domnia sa, într-o postare pe contul personal de Facebook, aduce informații care ar putea schimba situația de față, nu numai în România, dar și la nivel mondial, și dacă e să punem lucrurile cap-la-cap, putem să înțelegem, dacă se dovedește și acest aspect, rezultatele uimitoare de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, unde 51 de  pacienți infectați au fost vindecați. În materialul publicat de Profesorul Virgil Păunescu, alături de alți trei colegi, în publicația online ”PrePrints”, putem deduce că această tehnologie este viabilă și se poate trece la producția în masă a unui vaccin capabil să distrugă total infecția și să creeze și imunitatea corpului infectat.

Românii, un pas important în crearea unui vaccin împotriva coronavirus. Cum au reacționat chinezii

Românii, un pas important în crearea unui vaccin împotriva coronavirus. Cum au reacționat chinezii (FOTO: Chinese documents)

Românii, un pas important în crearea unui vaccin împotriva coronavirus. Cum au reacționat chinezii

Românii, un pas important în crearea unui vaccin împotriva coronavirus. Cum au reacționat chinezii (FOTO: PrePrints)

”În acest raport, demonstrăm că este posibil să proiectăm candidații la vaccinul peptid pe bază de epitop pentru a contracara virusul coronavirus China (2019-nCoV), utilizând o abordare similară cu cea utilizată în terapia de vaccinare împotriva neoantigenulu,i împotriva cancerului. Am identificat candidații pentru vaccinul peptidic multiepitop față de 2019-nCov, care poate declanșa atât răspunsul celulelor CD4 + cât și cel al CD8 + cu eficiență crescută datorită prezenței epitopilor celulelor CD4 + și CD8 + T și a unui linker sensibil la cathepsină. Mai mult, sugerăm că strategia de proiectare a peptidelor ar trebui să includă HLA specifice populației pentru a optimiza specificitatea obligatorie a peptidelor. Ne referim la această vaccinomic populativizat.”

Profesorul Virgil Păunescu a postat acest material, ca dovadă la cele afirmate de domnia sa, duminică, 22 martie, în contextul ultimelor informații. Reamintim că, specialiștii chinezi au publicat exact același material în data de 3 martie, cu aceleași date și recomandări

Parteneri
Se schimbă regulile de călătorie în Marea Britanie. Cum vei intra de anul acesta în Anglia
Redactia.ro
Cum a murit, de fapt, Traian, cuceritorul Daciei. Cenușa lui a fost împrăștiată într-un loc important pentru români
Click.ro
Județul cu cea mai scumpă apă potabilă din România: metrul cub costă peste 10 lei, fără TVA. Unde e cel mai mic preț
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Ororile la care a fost supusă Monica Gabor la 16 ani, când a ajuns pe mâna interlopilor. Ce s-a întâmplat cu cel care a vândut-o pentru 1.000 de dolari
Unica.ro
Pe ce și-au cheltuit vedetele de la Hollywood primul salariu
EVZ.ro
Bănel Nicoliță, surprins de ziua lui de naștere! Cine l-a așteptat acasă, la miezul nopții
Spynews
UE ne va da ordin. Victorie istorică pentru Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar de avocata sa
Capital.ro
Cum arată și cât te costă să dormi în casa lui Tudor Chirilă, la Porumbacu de Sus. Imaginile sunt idilice: iubita lui a pus murături pentru turiști, el face tabere de creație, iar copiii se bucură de natură
Avantaje
SE SCHIMBĂ TOT în legea pensiilor! ANUNȚ OFICIAL
Mediaflux
Marian Drăgulescu se căsătorește! Fostul sportiv a anunțat data la care va avea loc marele eveniment 
Spynews.ro
Zodiile care vor avea 5 ani plini de noroc, începând cu 2025. Trăiesc cea mai bună perioadă a lor: succes uriaș, mai ales financiar, călătorii în străinătate
Realitatea.net
Motivul pentru care Cuza de la Noaptea Târziu a refuzat să își viziteze părinții timp de 2 ani. Ce s-a întâmplat
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro