Românii mai primesc 200 de lei de la stat. Condiţiile puse de autorităţi pentru a da banii

Românii mai primesc 200 de lei de la stat. Condiţiile puse de autorităţi pentru a da banii
Bani de la stat pentru români.

Românii primesc un nou ajutor din partea statului. Ministerul Mediului va derula un nou program prin care cetățenii vor putea primi anumite vouchere pentru o achiziție importantă. Tanczos Barna a anunţat cum se va derula programul. Inițiativa vine în completarea programului Rabla pentru electrocasnice. ,,Programul presupune să funcţioneze pe aceleaşi reguli şi aceleaşi principii pe care s-a mers în programul Rabla pentru electrocasnice”, a explicat oficialul.

Bani de la stat pentru români: care sunt condițiile puse de autorități

Ministerul Mediului vine cu o nouă inițiativă de folos pentru români. Cetățenii vor putea primi vouchere prin intermediul unui nou program pentru achiziția unor becuri inteligente destinate să consume mult mai puțin decât cele pe care le au în mod obișnuit aceștia în casele lor.

Tanczos Barna a anunțat cum urmează să se deruleze programul care completează Rabla pentru electrocasnice. Mai exact, inițiativa are aceleași reguli la bază și aceleași principii. În modul acesta se susține schimbarea becurilor clasice cu unele mult mai eficiente pe LED.

În primă fază va exista o înscriere pentru furnizorii de becuri care vor să facă parte din programul AFM, ulterior va fi o sesiune de înscrieri pentru beneficiari. Oficialul a subliniat că toți cetățenii se pot bucura de voucherele puse la bătaie.

Declarații ministrul Mediului

,,Programul presupune să funcţioneze pe aceleaşi reguli şi aceleaşi principii pe care s-a mers în programul Rabla pentru electrocasnice. Ministerul Mediului, prin AFM, a derulat mai multe etape ale acestui program de schimbare a echipamentelor consumatoare de energie electrică din fiecare gospodărie.

Venim în completarea programului Rabla pentru electrocasnice cu acest program prin care susţinem schimbarea becurilor cu unele mult mai eficiente, schimbarea becurilor clasice cu unele pe LED. Principiul este acelaşi, regulile, în mare, sunt aceleaşi.

Se înscriu acei furnizori de becuri care vor să participe în program la AFM, după care se deschide o sesiune de înscriere pentru beneficiari. Toţi cetăţenii, indiferent de venituri, se pot înscrie”, a explicat ministrul Tanczos Barna.

Care sunt criteriile de înscriere?

– domiciliul în România;
– fără datorii la stat;
– vârsta de 18 ani;
– să predea un număr echivalent de becuri uzate.

Voucherele vor fi acordate după achiziționarea becurilor LED de maximum 15W, iar suma vehiculată în proiect este de 200 de lei pentru fiecare cetățean. Ministrul Mediului a explicat că în modul acesta poate fi redus consumul de energie electrică în locuințe. Mai mult decât atât, vor exista gospodării care vor putea face o economie semnificativă prin schimbarea becurilor.