Românii, învinși la Târgu Mureș de maghiari. Cum a ajuns candidatul ungur primarul orașului

Românii, învinși la Târgu Mureș de maghiari. Cum a ajuns candidatul ungur primarul orașului

Și în Târgul-Mureș, astăzi, populația a ieșit la vot. Pentru funcția de primar în Târgu-Mureș au candidat 13 persoane, printre ei și Soós Zoltán, singurul candidat independent, maghiar.

Românii, învinși la Târgu Mureș de maghiari

Soós Zoltán a fost singurul candidat de etnie maghiară dintred cei 13, restul fiind majoritari români. Soós Zoltán a candidat independent, dar susținut de formațiunile politice de etnie maghiară. UDMR i-a susținut campania pentru aceste alegeri locale și, conform datelor preliminare, au făcut alegerea corectă.

Românii, învinși la Târgu Mureș de maghiari. Cum a ajuns candidatul ungur primarul orașului
Soós Zoltán și Theodora Benedek erau candidații cu șanse mari de câștig

Surpriza a fost și mai mare după anunțarea datelor preliminare de către Biroul Electoral local. Astfel că datele l-au dat câștigător pe tânărul Soós Zoltán, având  peste 16.000 de voturi. Datele l-au dat ca perdant, pe locul al doilea, pe Claudiu Maior, candidatul PRO România. Acesta a avut peste 4.600 de voturi, iar Theodora Benedek a fost anunțată ca fiind pe locul al treilea, cu peste 3.700 de voturi.

”Am votat în primul rând pentru oameni, am votat pentru târgumureșeni, am votat pentru ca locuitorii orașului nostru să își poată vedea împlinit visul de a trăi în armonie, în liniște, în siguranță, într-un oraș modern, într-un oraș european. Am votat pentru ca tinerii să rămână aici, în Târgu Mureș, am votat pentru ei și pentru părinții lor (…) Nu în ultimul rând, am votat pentru ca în anul 2020 târgumureșenii să poată să spună cu mândrie că orașul lor este o poartă de intrare în Europa”, a transmis Theodora Benedek, la ieșirea de la secția de votare.

Cum a ajuns Soós Zoltán primarul orașului

În urma unui sondaj local realizat de Novel Research, a reieșit că, înainte de 27 septembrie, bătălia s-ar fi dat între Soós Zoltán, ca și candidat independent, și Theodora Benedek, candidata de pe listele PNL. Datele o dădeau ca și câștigătoare pe Theodora Benedek, având și suportul cetățenilor de etnie rromă din localitate.

Aceasta obținuse, conform Novel Research, 30% din totalul numărului de respondenți de etnie română. Aceste rezultate o dădeau ca singurul candidat cu șanse reale de a-l învinge pe Soós Zoltán în această competiție electorală.

Numai că, vorba românească: socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg, iată că acum, la ora la care scriem acest material, Soós Zoltán a devenit noul primar al orașului Târgu-Mureș pentru următorii patru ani. UDMR, prin victoria candidatului Soós Zoltán, revine după 20 de ani la conducerea orașului Târgu-Mureș.

Românii, învinși la Târgu Mureș de maghiari. Cum a ajuns candidatul ungur primarul orașului
Soós Zoltán, noul primar din Târgu-Mureș

”Am votat  pentru schimbare, pentru Târgu Mureș! Astăzi toată lumea trebuie să facă ceva pentru schimbare, pentru un viitor mai bun acasă. Nu este suficient doar să vrei, trebuie să și faci ceva pentru asta, mergi la vot pentru ca Târgu Mureșul să câștige! Învingem împreună!”, spunea Zoltán la ieșirea din secția de votare.

Datele mai arată că UDMR a câștigat într-o proporție mare și Consiliul Județean Mureș. Datele preliminare de la ora 21:00 arătau că la Târgu-Mureș au participat 236.650 de persoane, cu alte cuvinte prezența la vot a fost de aproximativ 49,39%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI