Românii cu credite au primit cea mai bună veste. Ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2021

Românii cu credite au primit cea mai bună veste. Ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2021
Vestea aşteptată de toţi românii cu credite la bănci. Ministrul Finanţelor a făcut anunţul

Veste extraordinară pentru românii cu credite la bănci. Ministrul Finanţelor Publice a făcut anunţul aşteptat de toată lumea. Iată ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2021.

Veste extraordinară pentru românii care au credite

Pandemia de coronavirus a afectat grav mai multe sectoare ale economiei, iar mulţi dintre români au rămas fără locuri de muncă sau veniturile acestora s-au micşorat. Din acest motiv, cei care au credite au aşteptat cu sufletul la gură anunţul Ministrului Finanţelor legat de scăderea dobânzilor la rate. Florin Cîțu a explicat, la B1TV, că este foarte posibil ca acest lucru să se întâmple în perioada următoare.

“România are un atu faţă de multe alte ţări din regiune. Mai este loc că politica monetară să vină, să susţină din spate. Mai este loc ca dobânzile să scadă, mai este loc că rezervele minime obligatorii să scadă. De acolo putem să mai dăm încă un impuls economiei – politica fiscală care merge, dar nu mai are la fel de mult loc, spaţiu, vor să fie împinse şi de politica monetară.

În alte ţări din Uniunea Europeană deja dobânzile sunt la zero şi nu mai este loc sau sunt chiar negative. Aici mai este loc să coborâm dobânda şi să impulsionăm economia şi în perioada următoare.

Aşteptăm trimestrul III. Cred că acolo vom avea o revenire. Revenirea este certă, nu mai este o problemă. Acum contează pasul următor: cum ajungem la creştere. Toate estimările pe care le-am văzut eu arată că România, anul viitor, va avea o creştere economică de cel puţin 4%, deci va anula pierderea de anul acesta şi vom vedea şi o consolidare fiscală”, a spus Cîțu.

Vestea aşteptată de toţi românii cu credite la bănci. Ministrul Finanţelor a făcut anunţul
Florin Cîțu, Ministrul Finanţelor, a anunţat că este foarte posibil ca dobânzile să scadă

România, un stat stabil economic în perioada pandemiei

De asemenea, ministrul a precizat că România a fost unul dintre cele mai stabile state în timpul acestei crize sanitare. Mai exact, ţara noastră a înregistrat cea mai mică inflație din centrul și estul Europei.

„România are cea mai mică rată a inflaţiei dintre ţările din estul şi centrul Europei: mai mică decât în Ungaria, mai mică decât în Polonia, mai mică decât în Cehia. Avem cea mai mică rată a inflaţiei în această guvernare. Rata inflaţiei a scăzut în fiecare lună şi asta a însemnat că dobânzile au scăzut în fiecare lună.

Rata inflaţiei va continua să scadă, dobânzile vor continua să scadă. Acesta este atuul României. Mai avem un loc pentru dobânzi să scadă, mai avem loc pentru rezerve să scadă, să injectăm lichiditate în economie”, a mai declarat acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI