Florin Cîțu, previziune sumbră după majorarea pensiilor cu 40%: ”Românii își vor pierde și casele”

Florin Cîțu, previziune sumbră după majorarea pensiilor cu 40%: ”Românii își vor pierde și casele”
Florin Citu prevede dezastrul pentru Romania

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a făcut previziuni sumbre după majorarea pensiilor cu 40%. Florin Cîțu a declarat că dacă majorarea pensiilor cu 40% intră în vigoare toate agenţiile de rating vor retrograda instantaneu țara noastră la categoria „junk”. Această retrogradare ar duce la falimente pe bandă rulantă, iar românii își vor pierde casele luate pe credit. De asemenea, vor fi dobânzi foarte mari, o inflaţie galopantă, cu alte cuvinte o recesiune mai mare decât cea din 2009.

Florin Cîțu, după majorarea pensiilor cu 40%. ”Românii își vor pierde și casele”

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a făcut previziuni negre după majorarea pensiilor cu 40%, cum prevedea Legea Pensiilor, de la 1 septembrie, nu cu 14% cum a decis Guvernul Orban mărirea lor, scrie economica.net.

Astfel, ministrul actual de Finanțe spune că din cauza acestei măriri românii vor ajunge să își piardă casele luate prin credit, pe piața dobânzile vor crește, iar inflația va fi galopantă. Ministrul de Finanțe Florin Cîțu previzionează că țara noastră va fi lovită de o recesiune economică mai accentuată decât a fost cea din anul 2009.

Olguta Vasilescu, fost ministru al Muncii, sustine ca sunt bani de cresterea cu 40% a pensiilor
Olguta Vasilescu, fost ministru al Muncii, sustine ca sunt bani de cresterea cu 40% a pensiilor

România nu va mai fi recomandată investitorilor, intrând la categoria ”JUNK”

„Daca legea criminală votată de PSD intră măcar o secundă în vigoare, toate agenţiile de rating o să retrogradeze instantaneu România la categoria junk (nerecomandată investiţiilor). Acolo nu se judecă în termeni de populism sau nu, ci în termeni matematici şi economici. Ce înseamnă această retrogradare imediată?

Înseamnă un risc de a nu mai putea finanţa deficitul bugetar decât la costuri exorbitante şi dobânzi din nou foarte mari pentru toti românii, pentru populaţie şi pentru firme. Va însemna falimente pe bandă rulantă, români care-şi vor pierde casele luate pe credit, o inflaţie galopantă şi o recesiune probabil mai mare decât cea din 2009”, a spus Florin Cîţu.

PSD a adus amendamente astfel încât pensiile să crească cu 40%

Parlamentarii au votat, ieri, majorarea pensiilor cu 40%, după ce au adoptat mai multe amendamente aduse de PSD la rectificarea bugetară care stabilea o creştere de doar 14%. PSD a introdus şi alte amendamente, cum ar fi salarii mai mari pentru profesori şi bani în plus pentru primării, deşi este an de criză. PNL a anunţat că vor ataca legea la CCR.

Pe de altă parte, Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, susține că sunt bani pentru creşterea pensiilor cu 40% şi acuză Guvernul că nu este în stare să aplice legea.

Olguța Vasilescu: sunt oameni care trăiesc în sărăcie lucie

„Această creștere de 40% era planificată de PSD, însă PSD nemaifiind la guvernare, a rămas să o facă ei. Nu sunt în stare, evident. Ei, când eram noi la guvernare, ne acuzau tot timpul că nu avem bani pentru plata pensiilor și a salariilor iar noi trebuia să ieșim și să arătam că avem bani de pensii și salarii.

Sunt oameni care trăiesc în sărăcie lucie. Haideți să ne începem să ne gândim că trebuie să avem pensii decente. Haideți să creștem veniturile astfel încât să nu mai fie de nevoie de pensii speciale”, a declarat Olguţa Vasilescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI