Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor. Florin Cîțu a făcut anunțul trist miercuri seara

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor. Florin Cîțu a făcut anunțul trist miercuri seara
Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor. Florin Cîțu a făcut anunțul trist miercuri seara

După ce Parlamentul României a votat majorarea pensiilor cu 40 %, după rectificare bugetară, Florin Cîțu vine cu un anunț. Acesta a făcut aseară o declarație de presă, iar cele declarate nu mulțumesc opinia publică.

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor

Într-o conferință de presă susținută ieri seară, Florin Cîțu a venit cu precizări în legătură cu majorarea pensiilor. Reamintim că, nu de mult, după noua rectificare bugetară adoptată în Parlament, Guvernul va trebui să mărească pensiile cu 40%.

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor. Florin Cîțu a făcut anunțul trist miercuri seara
Majorarea pensiilor nu este posbilă în forma nouă aprobată de Parlament

Procentul era deja prevăzut în Legea Pensiilor pentru anul 2020, dar Guvernul Orban nu a fost de acord. Ulterior Cîțu declara că majorarea pensiilor se va face cu un procent mai mic, de 14%, refuzat de opoziția din Parlement.

Florin Cîțu a făcut anunțul trist miercuri seara

În declarația de aseară, Florin Cîțu a anunțat creșterea punctului de pensie cu 117 lei, aceasta fiind cea mai mare sumă cu care a putut fi crescut punctul de penii. Vestea este tristă, iar anunțul făcut de Cîțu, nu face altceva decât să mențină tensiunile, și-așa destul de ridicate.

”Anul acesta, Guvernul a crescut punctul de pensie. 177 de lei este cea mai mare sumă cu care a crescut punctul de pensie. Vom continua în aceeaşi direcţie. Vrem să evităm ceea ce a făcut PSD-ul. A promis pe de o parte şi pe de o altă parte nu-şi permitea şi a crescut taxe. Noi nu creştem taxe. Nu facem ce a făcut PSD”, a declarat Florin Cîțu în conferința de presă.

În aceeași declarație de presă ministrul a făcut referire și la taxele introduse pe vremea guvernării social-democrate, afirmând că acestea au fost scoase de Guvernul din care face parte.

”Am eliminat taxele introduse de PSD. Vă aduc aminte de TVA defalcat, supraminoozatrea contractelor part-time, supraacciza pe combustibil. În fiecare luni voi avea o conferinţă de presă în care vom prezenta necesarul sau dorinţa de finanţare pentru săptămâna respectivă. Veţi şti în fiecare săptămână cât vrem să împrumutăm. Ne împrumutăm lunea şi joia. La finalul zilei veţi avea şi datele. Transpenţă maximă din partea mea în ceea ce priveşte împrumuturile”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Rămâne de văzut, dacă după rectificarea bugetară aprobată de Parlament, în noua formă, Guvernul Orban va mări sau nu pensiile așa cum s-a stabilit. În contxtul crizei economice este greu de crezut că vor exista suficiente fonduri pentru această mărire dar și pentru majorarea salariilor bugetare.

Conferința de presă susținută de Florin Cîţu, Ministrul Finanţelor Publice.

Conferința de presă susținută de Florin Cîţu, Ministrul Finanţelor Publice.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Miercuri, 30 septembrie 2020

”Am început o analiză a cheltuielilor pe ordonatorii de credit. Va fi prezentat de Guvernul care va fi după alegerile din 6 decembrie. Demontăm orice acuzaţie care pune în antiteză investiţile şi taxele. Nu vom creşte taxele. Nu vom afecta veniturile cetăţenilor şi vom creşte investiţiile”, a mai spus acesta.

Conform celor declarate asearaă, Cîțu a precizat că până la finele anului 2020 va mai exista cel puțin o nouă rectificare bugetară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI