Românii care vor fi amendați de Sărbători. Klaus Iohannis a făcut anunțul chiar azi

Românii care vor fi amendați de Sărbători. Klaus Iohannis a făcut anunțul chiar azi
Klaus Iohannis, amenzi de sărbători

Președintele Klaus Iohannis i-a avertizat pe românii care nu înțeleg de vorba bună. Aceștia vor putea fi amendați, dacă nu vor respecta măsurile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Românii care nu respectă măsurile vor fi amendați

La finalul vizitei pe care a avut-o la Institutul Cantacuzino din București, președintele Klaus Iohannis a declarat că, de Crăciun și Revelion se vor menține regulile și măsurile impuse în pandemie. Acestea sunt obligatorii pentru toți cetățenii români, iar cei care nu înțeleg că trebuie să le respecte vor fi amendați.

„Am observat că multă lume e interesată ce va fi de Crăciun și Anul Nou, toate restricțiile rămân în vigoare și de Crăciun, și de Anul nou. Măsurile sunt gândite pentru a ne proteja de boală, ele trebuie respectate. Există dispozitive suplimentare pregătite de MAI pentru cei care nu înțeleg de vorbă bună vor avea surpriza să fie amendați”, a declarat Klaus Iohannis.

Nu este momentul pentru relaxare

Potrivit președintelui Iohannis, chiar dacă numărul de infectări cu noul coronavirus nu mai este în creștere, nu am scăpat de pandemie și nu este momentul să ne relaxăm.

„E foarte clar un lucru, aceste măsuri sunt corecte, cu toții vedeți datele comunicate zilnic, oficial. Nu am scăpat de pandemie, avem zilnic mii de persoane infectate, dar numărul nu mai e în creștere de la o zi la alta, cum a fost în noiembrie. Lucrurile s-au stabilizat, dar nu e momentul pentru relaxare. Până nu va fi toată lumea vaccinată nu putem să ne relaxăm. Dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia”, a spus președintele României.

Vineri, șeful statului a vizitat Centrul național de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Cine vor fi primele persoane vaccinate împotriva COVID-19

Președintele Comitetului Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, medicul militar, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că Institutul Cantacuzino este pregătit și echipat corespunzător pentru a primi prima tranșă de vaccinuri anti-Covid-19. El a precizat că vaccinarea ar putea începe pe data de 27 decembrie.

”În momentul de față Institutul Cantacuzino este echipat corespunzător pentru a primi vaccinul. În momentul ăsta se pregătesc celelalte șase centre de stocare – încă de mâine (joi – n.r.) pornesc congelatoarele la minus 80 de grade pentru fiecare centru regionale de stocare.

Toate echipamentele sunt achiziționate (…) Capacitatea de stocare este de un milion și jumătate de doze la Cantacuzino și încă 200.000 de doze la centrele regionale”, precizează Valeriu Gheorghiță, potrivit Mediafax.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI