29 iun. 2021 | 14:14

Românii care nu mai au voie să își ude grădinile sau să spele mașinile. Decizia radicală are un motiv just

News
Românii care nu mai au voie să își ude grădinile sau să spele mașinile. Decizia radicală are un motiv just
Românii care nu mai au voie să-și ude grădinile sau să-și spele mașina. Care e motivul din spatele acestei decizii?

Anumiți români vor avea interzis la un obicei pe care mulți îl găsesc normal și util, mai ales dacă îl faci singur. O anumită categorie din catățeni nu vor mai avea voie să-și spele mașina sau să-și ude grădina. Care este motivația din spatele acestei decizii?

Decizie radicală pentru unii români: nu mai au voie să-și ude grădina sau să-și spele mașina

Mulți nu au înțeles inițial scopul sau motivația acestei decizii care privește un obicei inofensiv. Mulți români își spală mașina singuri și chiar un număr și mai mare aleg să se îngrijească de grădina lor și să o ude. Iată că gorjenii care sunt prinși că fac aceste două lucruri sunt amenințați cu amenzi de către conducerea Aparegio.

Operatorul care se ocupă cu furnizarea apei potabile îi îndeamnă pe localnici la un consum rațional și la folosința apei modic, nu în van așa cum obișnuiesc atunci când vine vorba despre udarea grădinii și spălatul vehiculului pe care îl dețin ori a anumitor covoare.

Reprezentanți Aparegio au declarat că sezonul cald a adus în prim-plan un consum de apă crescut considerabil, timp în care debitele la sursele de apă scad brusc. Pentru amânarea sau evitarea problemeleor în privința distribuirii apei la program se cere consumul pe cât se poate de redus, atunci când este necesar.

Motivul deciziei de a-i amenda pe localnici vine pentru ca aceștia să conștientizeze importanța și utilizarea apei potabile doar în scopurile prevăzute în contractul de furnizare de la serviciul de alimentare cu apă-canal, respectiv și în cazul gospodăriilor și de uz casnic.

Avertizările specialiștilor

„Printr-un consum raţional, în special în timpul orelor de vârf, pe perioade de secetă, utilizatorii pot evita privarea fundamentală de a avea minimul de apă pentru spălat, băut şi alte necesităţi zilnice. Acţiuni precum udatul grădinilor sau spălatul covoarelor şi maşinilor „contribuie” la scăderea presiunii sau întreruperea totală a apei. Utilizatorii care vor fi depistaţi că întreprind astfel de activităţi vor fi sancţionaţi în temeiul Legii Apelor nr. 107/1996 cu modificările şi completările ulterioare, care stipulează clar faptul că este prioritară satisfacerea nevoilor de apă ale populaţiei şi, în acest scop, se interzice risipa apei potabile prin folosirea în alte scopuri decât consumul”
Aparegio

Un report AEM intitulat „Water resources across Europe – confronting water scarcity and drought” (Resursele de apă pe teritoriul Europei – lupta cu deficitul de apă şi seceta) subliniază că stresul hidric începe să se simtă tot mai mult în părțile din nord.

Mai mult decât atât, schimbările climatice vor provoca agravarea și creșterea frecvenței secetelor în viitor, accentuând astfel stresul hidric, mai cu seamă în lunile de vară.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro