Tranzacție de vis pentru un deputat român. Cum a reușit să vândă un apartament luxos în SUA cu peste 500.000 de dolari

Tranzacție de vis pentru un deputat român. Cum a reușit să vândă un apartament luxos în SUA cu peste 500.000 de dolari
Tranzacție de vis pentru un deputat român

Un deputat din România și-a dublat veniturile de pe urma unei tranzacții imobiliare derulate în Statele Unite ale Americii. Cosette Chichirău a vândut un apartament de 62 de metri pătrați din Boston, cu peste un milion de dolari.

Tranzacție bombă pentru un deputat român

În anul 2012, Cosette Chichirău a cumpărat apartamentul cu suma de 215.000 de dolari, conform propriei declarație de avere. Câțiva ani mai târziu, a reușit să vândă imobilul cu peste 500.000 de dolari. În cursul anului 2012, deputatul român a contractat un credit de la Mass Housing, o firmă din Boston, Massachusetts, SUA, în valoare de 214.816 de dolari.

În acest fel, Cosette Chichirău și-a cumpărat un apartament în Boston, cu suprafața de 62 de metri pătrați. În momentul în care a revenit în România, imobilul a fost dat spre închiriere. În tot acest timp, actualul deputat a încasat o chirie care a variat între 18.000 și 25.000 de dolari anual. În martie, anul acesta, a vândut apartamentul pe 540.000 de dolari.

Cosette Chichirău a reușit să dubleze prețul proprietății cumpărate în urmă cu 9 ani. Mai mult de atât, a stins și creditul făcut la Mass Housing după ce a vând imobilul. Fosta sa locuință din Boston era situată aproape de Institutul e Tehnologie Massachusetts, în zona Elm Street.

Averea uriașă a deputatului

După ce a reușit să vândă la un preț dublu de achiziție apartamentul din Boston, parlamentarul din Iași și-a rotunjit conturile bancare. La capitolul active financiare, Cosette Chichirău a investit suma de 270.000 de dolari într-o companie de brokeraj din SUA. Mai mult de atât, are 65.000 de euro în criptomonede și 25.000 de dolari la o bancă de peste Ocean.

Deputatul român mai are câteva conturi și la unele bănci din România, în valoare de zeci de mii de lei. Cosette Chichirău deține un plasament de 25.000 de lei la un centru de știință înființat tot de ea. De asemenea, femeia a donat 24.000 de lei pentru campania electorală de la alegerile locale din anul 2020.

Anul trecut, a ridicat suma de 130.000 de lei de la Camera Deputaților, ca și indemnizație parlamentară. Cu puțin timp în urmă, Cosette Chichirău le-a cerut consilierilor locali USR-PLUS să nu voteze proiectul de buget al municipiului Iași.