Românii care consumă varză murată trebuie să afle asta! Ce bacterii conține această legumă în saramură

Românii care consumă varză murată trebuie să afle asta! Ce bacterii conține această legumă în saramură
Ce bacterii conține varza murată?

Murăturile sunt printre preferatele românilor, mai ales în sezonul rece. Cu toate astea, mulți nu știu ce bacterii se ascund în varza murată. Ce trebuie să știe toți gurmanzii?

Ce bacterii conține varza murată?

Varza murată este printre preferatele românilor atunci când vine vorba despre legumele preparate vara și lăsate până în sezonul rece la murat. Mihaela Bilic vine cu detalii despre legumele puse care se păstrează peste iarnă, mai cu seamă despre varză. Aceasta se pare că ar fi plină de bacterii, dar benefice, susține sursa citată.

Kimchi este un fel de mâncare foarte vechi care este realizat pe bază de legume fermentate și condimentate, având ca rol compania altor preparate tradiționale coreene. Astfel, am putea spune că varza murată merge cu orice și în cazul gastronomiei altor culturi, nu numai a românilor. În timp ce noi preferăm să punem la fermentat castraveți, roșii, morcovi, pepeni sau conopidă, aceștia aleg să pună ridichi, țelină, sfeclă sau usturoi.

Bacteriile care se nasc în timpul procesului sunt foarte importante pentru că produc acid lactic ce determină scăderea PH-ului și creează un mediu acid în care majoritatea microorganismelor nu pot să supraviețuiască.

Metoda de a păstra legume peste iarnă în saramură nu a fost, iată, inventată de noi, ci este prezentă în tradițiile multor popoare. Bacteriile benefice care fermentează produc acid lactic ce determină scăderea pH-ului și creează un mediu acid în care majoritatea microorganismelor nu pot supraviețui- este vorba așadar de o metodă de conservare…fără conservanți, doar pe bază de sare🤓”, conform Mihaelei Bilic.

Ce bacterii conține varza murată?
Ce bacterii conține varza murată?

„Sudcoreeni consumă în medie 18 kg kimchi/persoană”

„Studiile afirmă că sudcoreeni consumă în medie 18 kg kimchi/persoană/an, adică între 50-200g/zi. Pe lângă probiotice, legumele fermentate conțin multe fibre, vitamina C, betacaroten, calciu, fier și puține calorii. În timpul epidemiei de SRAS (sindrom respirator acut sever) din 2003, consumul de kimchi din Asia a crescut cu 40%.Ce-ar fi să creștem și noi consumul de varză fermentată și murături pe parcursul iernii, fără motive medicale, ci doar de dragul prevenției și al sănătății!😍🥳”
Mihaela Bilic

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI