Colete cu droguri pe litoral. Poliția Română ia la puricat plajele și duminică: „Sute de kilograme plutesc pe Marea Neagră”

Colete cu droguri pe litoral. Poliția Română ia la puricat plajele și duminică: „Sute de kilograme plutesc pe Marea Neagră”
Zeci de pachete cu cocaină au fost găsite de anchetatori pe litoral numai în urma căutărilor de vineri și sâmbătă.

Poliția Română anunță că ampla operațiune anti-drog desfășurată pe litoral în acest weekend a fost prelungită și duminică, 7 aprilie 2019.

Au fost găsite peste 130 de kilograme de droguri pe plajele de la Marea Neagră. Verificări s-au făcut inclusiv cu două elicoptere vineri și sâmbătă în zona de litoral pe o suprafață de 90 de kilometri.

La acțiunea care continuă și duminică participă 300 polițiști, polițiști de frontieră și jandarmi, coordonați de procurorii DIICOT.

Încă o dată, Poliția Română le recomandă localnicilor și turiștilor care ajung în stațiuni, pe plajă și observă pachete suspecte, să nu le deschidă și să solicite intervenția autorităților la numărul unic de urgență 112.

Poliția Română: „Nu deschideți pachetele!”

Polițiștii au atras atenția că unele colete – precum cele găsite deja de anchetatori – pot conține droguri cu o concentrație foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viața consumatorilor.

„Operațiunea este în derulare. Peste 300 de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi se află pe litoralul românesc. Vorbim aici de peste 90 de kilometri pe care se efectuează aceste căutări. (…) Au fost găsite droguri inclusiv pe mare. Tocmai de aceea, această operațiune a beneficiat de sprijinul a două elicoptere din cadrul MAI, dar și a 14 ambarcațiuni din cadrul Poliției de Frontieră. S-au folosit, bineînțeles, și scafandri în aceste căutări de astăzi. Operațiunea este în derulare și sperăm să găsim toate coletele care conțin droguri pentru a înlătura orice potențial pericol la adresa cetățenilor din Constanța.” Comisar Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Inspectoratul General al Poliției Române

România, rută importantă pentru traficanții de droguri

Două cantități importante de cocaină au fost descoperite recent de anchetatori. Prima, pe 23 martie, într-o şalupă abandonată lângă Sfântu Gheorghe. Atunci autorităţile au extins căutările și au dat de aproape o tonă de droguri de mare risc, de puritate 90 la sută. Pachetele pluteau împrăştiate pe mare şi zeci de scafandri au participat la recuperarea lor, amintește Pro Tv.

A doua cantitate importantă a fost descoperită recent de poliţiştii de frontieră în zona platformelor marine. Au fost ridicate 200 de kilograme de cocaină, ambalată în 36 de saci. Se estimează că pe piaţa neagră cele 200 de kg de cocaină ar valora peste 300 de milioane de euro.

Anchetatorii spun că drogurile au intrat în România pe mare şi ar fi urmat să fie transportate cu autovehicule spre vestul Europei. preluate şi duse în străinătate, cu maşinile.

Potrivit polițiștilor, pachetele cu droguri au fost învelite în veste de salvare pentru a fi protejate în cazul unei eventale operaţiuni de aruncare în apă la cel puţin 25 de kilometri de ţărm. Pachetele urmau să fie apoi recuperate de alţi traficanţi, cel mai probabil cei din şalupa abandonată, notează Știrile Pro Tv.

România este străbătută de două trasee ale traficanților, unul pe mare şi altul pe uscat iar modul de operare este atipic pentru România, fiind specific mafiei balcanice a drogurilor, mai spun anchetatorii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI