Minivacanța abaterilor de la lege: care e valoarea amenzilor primite de români de Paște și 1 Mai

Minivacanța abaterilor de la lege: care e valoarea amenzilor primite de români de Paște și 1 Mai

În perioada sărbătorilor, mulți români au fost liberi și au călătorit de Paște și 1 Mai. Numai că polițiștii au fost la datorie și au împărțit amenzi celor care au încălcat legea.

În perioada sărbătorilor de Paşte şi de 1 Mai, polițiștii au dat amenzi în valoare de 14 milioane de lei. Din această sumă, 20.000 de lei reprezintă sancțiunile date șoferilor care au încălcat legislația rutieră.

Peste 22.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne au fost la datorie în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai, arată MAI.

Ce legi au încălcat românii în minivacanța de Paște și 1 Mai

Poliţiştii au acţionat în aceste zile pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea intervenţiilor rapide în situaţii de urgenţă. Pompierii au fost chemați la peste 8.000 de solicitări, majoritatea – adică mai bine de 6.000 – au fost pentru acordarea de asistenţă medicală de urgenţă.

De asemenea, s-a acţionat pentru stingerea a 400 de incendii, cauzele principale ale producerii acestora fiind focul în spaţii deschise (incendii de vegetaţie) şi coşuri de fum necurăţate sau defecte. Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, la rândul lor, au efectuat 92 de misiuni, fiind salvate 55 de persoane.

În perioada sărbătorilor au fost sesizate aproape 4.500 de infracţiuni. Pentru cele aproape 44.000 de contravenţii constatate au fost aplicate sancţiuni în valoare de aproape 14 milioane de lei.

Pentru nereguli în trafic,  au fost aplicate peste 20.000 de sancţiuni, dintre care aproximativ 7.400 pentru depăşirea limitei legale de viteză şi 229 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut au fost înregistrate cu 24% mai puţine accidente, iar scăderea faţă de anul 2016 este de aproape 40%.

Jandarmeria Română a desfăşurat peste 12.000 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice, jandarmii montani intervenind şi pentru a salva zece persoane.

O intervenție greoaie a fost în judeţul Călăraşi, unde mai multe gosopdării au fost afectate de tornada de marți seara.

În această perioadă, peste 880.000 de persoane au intrat în România, iar aproape un milion au ieşit din ţară, potrivit MAI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI