România, vizată de un nucleu ciclonic! Avertisment meteo ANM de ultimă oră: ce se va abate asupra noastră

România, vizată de un nucleu ciclonic! Avertisment meteo ANM de ultimă oră: ce se va abate asupra noastră
România, vizată de un nucleu ciclonic. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore. Anunțul meteorologilor.

Este cod roșu de vreme rea în mai multe state din Europa. Avertismentele specialiștilor de la centrele meteo europene au fost emise în circumstanțele unor furtuni foarte agresive. Și în țara noastră se vor resimți unele consecințe ale schimbărilor meteorologice cu pricina. România, vizată de un nucleu ciclonic. Ce se va întâmpla în următoarele ore.

România, vizată de un nucleu ciclonic

Nucleul ciclonic din Europa va da naștere unor intensificări ale vântului în România. În sudul Banatului și zona montană aferentă, fenomenul meteo se resimte deja, la momentul redactării acestui articol. În regiunea amintită, începând din noaptea de marți spre miercuri, vântul va sufla cu 60-70 de kilometri pe oră.

În Carpații Meridionali, vântul va atinge viteze de peste 90-100 de kilometri pe oră. Aici, unde stratul de zăpadă s-a și depus, vântul va conduce la spulberarea ninsorii, au explicat meteorologii. Vor fi adevărate vijelii, în multe zone din țară, în noaptea de marți spre miercuri. De altfel, ANM a emis un COD GALBEN de vânt puternic pentru perioada 21-22 noiembrie.

„Nucleul ciclonic va aduce, prin sistemele frontale asociate, și precipitații. În general, sub formă de ploaie, în această noapte, în partea de vest, de sud-vest a teritoriului. Mâine (miercuri – n.r.), le vom regăsi în jumătate estică și pe arii mai restrânse.

În rest, precipitațiile nu vor fi foarte însemnate cantitativ. Pe crestele montane foarte înalte vor mai fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare”, a explicat meteorologul Alina Șerban, într-o intervenție televizată la Antena 3.

Cum va fi vremea în această săptămână

Temperaturile vor crește, miercuri, 23 noiembrie, în majoritatea regiunilor din țară. Schimbarea regimului termic se datorează tot nucleului ciclonic semnalat la nivelul continentului european. Astfel, în sudul și vestul țării, temperaturile maxime vor atinge 15 grade Celsius. În Dobrogea, valorile termice maxime se vor situa în jurul a 17 grade Celsius.

Din cauza sistemelor frontale ce vor traversa teritoriul țării noastre, la finalul săptămânii vremea se va schimba din nou. În nordul Moldovei vor fi semnalate temperaturi de 2-3 grade Celsius. Maximele vor fi, potrivit specialiștilor ANM, de aproximativ 8 grade Celsius.

În zonele de munte, spre finalul săptămânii curente, se vor manifesta precipitații. La altitudini mari, în munți, precipitațiile vor lua forma lapoviței sau ninsorilor. Și în Transilvania, românii se vor confrunta cu lapoviță și ninsoare. Totuși, în regiunea amintită, fenomenele nu vor ridica probleme locuitorilor.

Citește și: Se extind ninsorile în România! Alertă meteo ANM: ce temperaturi vom îndura zilele următoare

Treptat, temperaturile minime vor scădea în toată țara. În majoritatea zonelor din România, spre finalul săptămânii, valorile termice vor deveni ușor negative, potrivit meteorologilor.

Urmăriți Playtech.ro și pe