28 feb. 2022 | 18:40

România, membru deplin în Spațiul Schengen?! Ce a anunțat comisarul european pentru afaceri interne

Știri generale
România, membru deplin în Spațiul Schengen?! Ce a anunțat comisarul european pentru afaceri interne
Ce a anunțat comisarul european pentru afaceri interne despre România?

Anunț uriaș din partea comisarului european pentru Afaceri Interne. Ylva Johansson a declarat în cursul zilei de luni că este momentul pentru o schimbare uriașă pentru România. Aceasta se află în vizită oficială în țara noastră. „Sper că se va întâmpla curând, Comisia a făcut, după cum ştiţi, în aceşti zece ani, evaluarea că România este pregătită”, a mai detaliat oficialul.

Veste uriașă pentru România: va fi membru deplin în Spațiul Schengen?!

Comisarul european pentru Afaceri Interne a susținut că este momentul ca România să fie membru deplin în Schengen. Ylva Johansson a declarat în cursul zilei de luni că este momentul ca țara noastră să aibă acest statut. Oficialul se află în vizită oficială în România, iar recent a subliniat că speră ca modificarea precizată anterior să aibă loc în curând.

Comisia a evaluat în detaliu România în ultimii zece ani, iar acum specialiștii consideră că este pregătită pentru pasul acesta uriaș. De asemenea, Johansson a adus în prim-plan poziția sa, dar și faptul că încearcă să convingă Consiliul să avanseze pentru că este momentul ca țara noastră să devină membru deplin.

„Sper că se va întâmpla curând, Comisia a făcut, după cum ştiţi, în aceşti zece ani, evaluarea că România este pregătită pentru Schengen. Iar aceasta este poziţia noastră în continuare.

Încercăm să convingem Consiliul să avanseze, deoarece este momentul ca România să fie membru deplin în Schengen”, a arătat oficialul de la Bruxelles în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul de Interne, Lucian Bode.

,,Este deosebit de importantă”

Spațiul Schengen este o zonă de circulație liberă în Europa în conformitate cu Acordul de la Schengen. Statele membre din aceast spațiu au eliminat sau vor elimina controalele pentru persoanele la frontierele dintre ele.

Astfel, va fi posibilă trecerea frontierei între oricare două asemenea state fără prezentarea de acte de identitate și fără opriri pentru control. Acordul de liberă circulație a fost semnat la 14 iunie 1985, iar primele state care l-au implementat au fost: Belgia, Franța, Germania, Luxemburg, Portugalia, Spania și Țările de Jos.

Ele și-au deschis granițele la 26 martie 1995. Amintim că intrarea Bulgariei și României în spațiul precizat de liberă circulație s-a izbit în anul 2011 de opoziția unor state membre.

„România contribuie deja şi rămâne angajată să contribuie în continuare la un Spaţiu Schengen sigur şi eficient. Este deosebit de importantă, din acest punct de vedere, finalizarea aderării României la acest spaţiu.

Finalizarea monitorizării României prin intermediul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe baza progreselor în sfera independenţei şi a eficienţei sistemului judiciar românesc este o altă prioritate majoră. Autorităţile române sunt pe deplin angajate în acest sens”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Iohannis a punctat că un spaţiu Schengen pe deplin integrat este esenţial pentru consolidarea pieţei interne”.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Capital.ro
Mercur a ieșit astăzi din retrograd. Toate zodiile trebuie să fie atente la ce urmează | Date importante care ne influențează viața
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro