România lui Dragnea: cum te apără când ”toată lumea vrea să profite de această țară”

România lui Dragnea: cum te apără când ”toată lumea vrea să profite de această țară”

La scurt timp după ce a fost pus în șah de CCR, Liviu Dragnea s-a prezentat în studioul Antena 3 și ”a pictat” o imagine a României de la care ți se ridică părul pe mână.

În încercarea de a se autodefini ca un salvator al poporului român, liderul PSD a început să atace multinaționalele care activează în țară și să bage frica în părinți. ”Copilul român mănâncă produse care pot conține chimicale periculoase”, a afirmat Dragnea fără niciun fel de argument plauzibil.

Șeful PSD este în campanie electorală și a scos la înaintare toate uneltele din arsenal, chiar dacă împotriva sa a fost creată o „campanie de demonizare ultra-profesionistă”. Motivul are legătură cu statul subteran și cu faptul că există ”interese” legate de resursele naturale și potențialul agricol al României.

„Programul nostru de guvernare va deranja niște interese uriașe, de zeci de miliarde de euro făcuți în această țară în ultimii 30 de ani. Să se facă 100 de miliarde, dar românii să profite. Le-am spus că va începe o campanie de demonizare a mea ultra-profesionistă, pentru că sunt interese, în ce privește resursele țării, potențialul agricol, capacitatea de a participa la lucrări de investiții a firmelor românești”, a spus Dragnea, invitat la Antena 3.

Dacă mai aveai vreun dubiu legat de faptul că el este precum o mană cerească pentru frumoasa noastră țară agasată de Uniunea Europeană și companiile multinaționale, mai are niște argumente în tolbă. Un alt motiv de „deranj foarte mare” constă în faptul că guvernul va cere aceeași calitate a produselor importate, precum în țările occidentale, a continuat Liviu Dragnea. „De ce la noi să fie produse de calitate proastă, cu chimicale, și în vest, în țările lor…”, s-a întrebat retoric PSD-istul.

Dacă ești un neamț, un american, un britanic sau un italian cu o afacere în România, aproape că te convinge că nu ai ce căuta aici. Dragnea a sugerat că reprezentanții intereselor externe pun „presiune” pe „oficiali europeni pentru ca autoritățile de aici să se înmoaie și să nu aibă curaj și să ia măsuri pentru ca tratamentul să fie egal, adică noi nu vrem să favorizăm firmele românești, noi luptăm să aibă măcar același tratament ca firmele străine care vin în țara noastră”. Pentru șeful partidului de la guvernare, totul este o luptă.

În final, este fascinant modul în care Liviu Dragnea afirmă, din pură opinie personală, că aceste ”interese” vor ca ”românii să nu aibă bani”. Nimeni nu știe la ce se referă când repetă cuvântul ”interese”, dar putem doar bănui că este vorba acei monștri de la Bruxelles și de companiile multinaționale. Doar el reprezintă o coaliție ”pentru care cuvântul patriostim nu este un moft”.

Totul este o mafie subterană în România, un univers paralel în care vin americanii să-ți ia banii din buzunar. Doarece, „cu cât începi să prinzi cheag, nu prea mai ai timp să te lași așa manipulat”, a argumentat Dragnea, care a adăugat că omul, „dacă nu are bani, e nervos, frustrat” și atunci „mai ușor pui răsadul pentru semințele de discordie”.