România, lovită de un nou cod de vremea rea. Vânt, ploi și descărcări electrice. Zonele cele mai afectate

România, lovită de un nou cod de vremea rea. Vânt, ploi și descărcări electrice. Zonele cele mai afectate. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Meteorologii Agenției Naționale de Meteorologie au emis Cod galben de ploi, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, precum şi grindină. Avertizarea este valabilă pentru 13 judeţe din nord-vestul şi centrul ţări, precum şi din Moldova.

România, lovită de un nou cod de vremea rea. Vânt, ploi și descărcări electrice. Zonele cele mai afectate

Meteorologii emis Cod galben de ploi torențiale, însoţite de descărcări electrice, tunete și fulgere, precum și intensificări ale vântului. Pe timpul avertizării meteo, pe alocuri este posibil să se înregistreze și căderi de grindină. Avertizarea de cod galben de vreme rea este valabilă pentru 13 judeţe din nord-vestul şi centrul ţări, precum şi din Moldova.

Administraţia Naţonală de Meteorologie (ANM) a emis Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă de vineri de la orele 13.00 până în noaptea de vineri spre sâmbătă, la orele 3.00.

România, lovită de un nou cod de vremea rea. Vânt, ploi și descărcări electrice. Zonele cele mai afectate
România, lovită de un nou cod de vremea rea. Vânt, ploi și descărcări electrice. Zonele cele mai afectate. Sursa foto: evz.ro

Vântul va sufla cu până la 90 de kilometri la oră

În intervalul menţionat, la început în nord-vestul şi centrul ţării, iar spre seară şi noaptea şi în jumătatea nordică a Moldovei, instabilitatea atmosferică se va accentua şi se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 60…70 km/h, iar în zona înaltă de munte peste 80…90 km/h, vijelii, căderi de grindină şi averse ce pot avea şi caracter torenţial. Punctiform cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp„, a informat Agenția Națională de Meteorologie.

Potrivit hărții făcute de meteorologii Autorității Naționale de Meteorologie, Codul galben vizează judeţele Maramureş, Sălaj, Satu Mare, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Braşov, Covasna, Harghita, Neamţ, Suceava, Iaşi şi Botoşani.

Cum va fi vremea în restul țării

În aceste zone, începând cu ora 13:00 a zilei de vineri și până vineri la orele 3:00 se vor semnala ploi torențiale. Vântul va sufla cu viteze de până la 70 de kilometri la oră. La munte, vântul va sufla cu viteze de până la 90 de kilometri la oră. Ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, iar în unele zone aversele vor fi însoțite de grindină. Astfel de fenomene vor apărea şi în restul României, dar pe arii mai restrânse şi pentru intervale de timp mai scurte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI