România, la pământ după 3 înfrângeri în şase zile! Pe cine vom înfrunta dacă retrogradăm în Liga Națiunilor. Adversare modeste în Liga C

România, la pământ după 3 înfrângeri în şase zile! Pe cine vom înfrunta dacă retrogradăm în Liga Națiunilor. Adversare modeste în Liga C
Echipa națională a României traversează una dintre cele mai slabe perioade din istorie

UPDATE, 15 octombrie, ora 00:05 / România a fost învinsă de Austria, scor 0-1, la Ploieşti. Rămâne pe locul 3 în grupă, cu patru puncte. În vreme ce Austria şi Norvegia, cu nouă puncte fiecare, se vor lupta pentru primele locuri. În ultimele două runde din Liga Naţiunilor, România se va lupta pentru a evita retrogradarea în Liga C. Mai avem de jucat cu Norvegia, acasă, iar apoi în Irlanda de Nord. Ultimul meci, la Belfast, ar putea fi decisiv. Britanicii ne pot trimite în Liga C.

România a pierdut categoric în Norvegia, scor 0-4, iar calculele din Liga Națiunilor s-au schimbat dramatic. După ce Austria a câștigat în Irlanda de Nord, scor 2-0, „tricolorii” ajunge pe locul 3 în grupă. Iar perspectivele de a ne mai lupta la locurile fruntașe sunt aproape de zero. Mai ales dacă ținem cont de ultimele declarații făcute de Mirel Rădoi, care spune că vrea doar să limiteze proporțiile scorului în meciul cu Austria.

Pe cine va înfrunta România dacă retrogradează în Liga C din Liga Națiunilor: Armenia, Estonia, Kosovo, sau Moldova.

Partida de miercuri va indica în ce parte a clasamentului se vor lupta „tricolorii” în ultimele două partide din Liga Națiunilor. Cu o victorie în fața Austriei, greu de conceput în actualele condiții, locul 1 revine în vizor. Dar un eșec, așa cum anticipează și Rădoi, ne-ar apropia clar de retrogradare. Ultima clasată din această grupă va retrograda în Liga C. Momentan, doar jocul foarte slab al Irlandei de Nord ne dă speranțe că putem evita retrogradarea.

Mirel Rădoi a fost pur şi simplu resemnat după eşecul din Norvegia

Irlanda de Nord are un singur punct, obținut chiar în România. Doar că eventuale înfrângeri cu Austria și Norvegia, în următoarele două meciuri, ne-ar putea aduce într-un adevărat baraj la ultimul meci din grupă, cu Irlanda de Nord. Britanicii ar putea trece peste România dacă se vor impune contra „tricolorilor”, pe propriul teren.

Sunt patru grupe în Liga C, iar adversarii ar fi mai aproape de actualul nivel al „tricolorilor”. Luxemburg, Azerbaijan, Georgia, Armenia, Estonia, Kosovo sau Moldova sunt adversarele pe care le-am putea înfrunta în Liga C, anul viitor. Acolo se află și câteva echipe mai puternice. Muntenegru este aproape de promovare din grupa 1, iar Slovenia și Grecia se luptă pentru primul loc în grupa 3. O situație inedită este în grupa 4, acolo unde Kazahstan, Albania, Belarus și Lituania au patru puncte fiecare după primele 3 runde disputate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI