Un studiu recent a băgat spaima în medicii din toată lumea, având cifre catalogate drept „înfiorătoare“, pe fondul pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, în România, această realitate este complet ignorată.
Premieră mondială pentru România: suntem țara în care oamenii care suferă de o boală extrem de gravă – obezitatea – sunt trecuți în categoria celor sănătoși. Toate acestea în contextul în care cercetătorii și medicii din lumea întreagă sunt oripilați de rezultatele unui studiu care indică faptul că obezitatea este, de fapt, comorbiditatea cel mai des întâlnită în cazul pacienţilor care își pierd viața din cauza infectării cu noul coronavirus. La noi, însă, snobismul e la rang de artă.
În weekend-ul care tocmai a trecut, presa din țara noastră a preluat ştirea morţii lui Cristian Milicin, un medic din Timişoara, în vârsta de 44 de ani, prezentând-o rept „o moarte misterioasă“ cauzată de temutul virus, știre care include două declarații delirante oferite de alți medici. Cadrele medicale îl descriu pe pacientul decedat drept un „om tânăr, perfect sănătos, fără comorbidităţi“.
„Astăzi, a decedat domnul Asistent Universitar, Dr. Cristian Milicin, un medic tânăr, de doar 44 de ani, care activa în propria clinică, din cauza COVID-19, infectat în urmă cu mai puţin de 3 săptâmâni. Nu l-am cunoscut personal, dar profesional a fost un medic foarte bun, puternic şi sănătos“, este un fragment din postarea lui Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara.
Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Timişoara, a declarat la rândul lui următoarele: „Cristian Milicin a fost un om deosebit, un tânăr de 44 de ani, fără comorbidităţi, n-a fumat în viaţa lui“.
Dar, urmărind firul narativ al postării lui Oancea, vom descoperi un amănunt incredibil despre defunctul care a fost prezentat ca „un om sănătos“.
„E adevărat că avea obezitate gradul II, dar să fim serioşi, dacă ar muri toţi obezii care ar face COVID, s-ar goli planeta“, este afirmația șocantă a directorului Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Timişoara.
Un studiu condus de Universitatea din Carolina de Nord a scos la iveală niște procente catalogate drept „înfiorătoare“ de către oamenii de știință. Vă prezentăm cifrele privind pacienţii cu COVID-19 care suferă de obezitate: