S-a îngrășat 100 de kilograme în carantină. A fost nevoie să îl scoată cu macaraua din casă. Imagini uluitoare

S-a îngrășat 100 de kilograme în carantină. A fost nevoie să îl scoată cu macaraua din casă. Imagini uluitoare

Orașul Wuhan are multe povești să spună lumii și iată un caz ciudat al unui rezident în vârstă de 26 de ani care a ajuns să ia în greutate corporală până la 101 kg în timpul perioadei de caratină la domiciliu cpentru a evita infecția cu noul coronavirus.

S-a îngrășat 100 de kilograme în carantină

Când restricțiile au fost ridicate, bărbatul a trebuit să fie dus la spital de o ambulanță la 1 iunie, deoarece starea lui a devenit critică. El cântărește acum 180 kg, devenind cel mai greu om din evidențele orașului Wuhan, unde a apărut pentru prima dată noul coronavirus.

Imaginile cu Zhou Xi, de 26 de ani, publicate de Spitalul Universității Centrale Sud din Universitatea Wuhan pe platforma de socializare din China, Weibo, arată că personalul medical îl examinau pe bărbatul din Wuhan după ce a fost internat la 1 iunie. Cel mai greu om din Wuhan, lucrase la o cafenea înainte de izbucnirea coronavirusului. El a încetat să mai iasă din reședința sa atunci când orașul a intrat în carantină în ianuarie, după ce cazurile COVID-19 au început să crească rapid în orașul chinez. Nu a ieșit din casă aproape cinci luni și a ajuns la aproape 101 kilograme în plus.

Povestea lui Zhou a fost dezvăluită de un medic senior la spital, într-o postare pe rețeaua chineză socializare Weibo. El a scris că bărbatul a avut nevoie de tratament în spitalele din Jiangcheng, dar în zadar. Pe 31 mai, dr. Li Zhen, directorul adjunct al Centrului de Obezitate și Chirurgie Metabolică al Spitalului Central de Sud al Universității Wuhan, a primit un telefon de la Zhou, care căuta cu disperare ajutorul. „Doctore, nu am închis ochii timp de 48 de ore. Este atât de incomod. Mă poți ajuta?„.

A fost nevoie să îl scoată cu macaraua din casă

A doua zi, o ambulanță l-a preluat pe Zhou și a fost dus la UCI a spitalului. El cântărea 110 kg în momentul internării, iar medicii au descoperit că avea multe simptome care-i pot pune viața în pericol, cum ar fi insuficiența cardiacă și disfuncția respiratorie.

S-a îngrășat 100 de kilograme în carantină. A fost nevoie să îl scoată cu macaraua din casă. Imagini uluitoare
S-a îngrășat 100 de kilograme în carantină. A fost nevoie să îl scoată cu macaraua din casă. Imagini uluitoare

În postarea sa de pe Weibo, spitalul menționează că medicii de la Centrul de Medicină pentru Somn speră să efectueze monitorizarea somnului pentru Zhou, dar fiind obez nu se putea face niciun fel de test. „Lungimea centurii pieptului și abdomenului nu poate fi măsurată și există mai multă grăsime în creier, ceea ce afectează colectarea semnalelor EEG„, se arată în postare.

Deoarece obezitatea este predispusă la transpirație, aceasta ar afecta interpretarea rezultatelor EEG, iar brațul său gros a făcut imposibilă detectarea indicatorilor convenționali de sănătate fizică, cum ar fi nivelul tensiunii arteriale. Le-a trebuit mai mult de o săptămână să găsească un tratament simptomatic pentru a controla starea lui Zhou, iar pe 11 iunie, medicii l-au declarat în afara oricărui pericol. Acum Zhou a fost transferat în secția generală a Centrului de Obezitate și Chirurgie Metabolică.

Imagini uluitoare

Dr. Zhen a explicat că Zhou era supraponderal atunci când a fost internat la spital și a ocupat întreaga suprafață a patului spitalului, fără să se întoarcă măcar. El a spus că obezitatea lui Zhou a fost cauzată de factori genetici și anomalii endocrine. În postarea respectivă a menționat că o metodă eficientă de tratament ar putea fi inducerea pierderii în greutate prin îndepărtarea unei părți a stomacului prin chirurgie cu bandă gastrică sau reducere a stomacului. În caz contrar, greutatea excesivă ar supraîncărca în scurt timp inima și plămânii, ceea ce reprezintă o valoare mai mare pentru viața lui Zhou, a spus acesta. Cu toate acestea, Dr. Zhen este foarte prudent, deoarece riscul de intervenție chirurgicală este la fel de mare.

„Nu pot decât să sper că prin adaptarea dietei și a odihnei și a altor metode, greutatea corporală poate reduce mai mult de 50 de kilograme în trei luni, astfel încât riscul de operație va fi mult redus”, a spus el.

Până atunci, Zhou va continua sa stea în secția generală a spitalului. Medicii speră că s-ar adapta la noua sa stare fizică și vor face tot posibilul pentru a-i reduce greutatea corporală pe cât posibil înainte de efectuarea unei operații fezabile de reducere a stomacului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI