România – Honduras 1-0. Tricolorii debutează cu o victorie la Jocurile Olimpice, la fel ca în 1964

România – Honduras 1-0. Tricolorii debutează cu o victorie la Jocurile Olimpice, la fel ca în 1964
România - Honduras Live Stream Video. Vezi online primul meci la olimpiada din Tokyo

România – Honduras se desfășoară astăzi, de la ora 14.00, în cadrul grupei B a turneului olimpic de fotbal de la Tokio. Este primul meci pe care tricolorii îl dispută la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani. Mirel Rădoi va conduce de pe bancă naționala U23 care va încerca să depășească rezultatul obținut la participarea anterioară, din 1964, când România a ocupat locul 5. Partida poate fi urmărită Live Stream Video pe playtech.ro.

România – Honduras 1-0 (Oliva, autogol, min.45)

România – Honduras, 1-0, în primul meci al tricolorilor la Jocurile Olimpice. Este și prima victorie obținută de naționala țării noastre, după 57 de ani. În 11 octombrie 1964, România învingea în partida de debut de la Olimpiada din 1964, cu 3-1, reprezentativa Mexicului. Acum, elevii lui Mirel Rădoi s-au impus la capătul unui meci echilibrat în care hondurienii au avut ocazii mai numeroase. Prima repriză s-a încheiat, însă, cu golul încris după un corner executat de Andrei Ciobanu. Mingea a fost deviată în propria poartă de Oliva.

În cea de-a doua repriză, partida a fost mai animată, selecționata Hondurasului forțând egalarea. Dar băieții lui Rădoi s-au apărat exact și au contraatacat periculos, în cîteva rânduri, mai ales după intrarea rapidistului Sefer, un jucător care nu a apucat să debuteze în Liga 1. Tricolorii obțin cele 3 puncte și se instalează pe prima poziție a grupei B, la egalitate cu Noua Zeelandă care a învins, surprinzător, Coreea de Sud, tot cu 1-0. O victorie muncită a naționalei U23 în fațam unei echipe ce s-a clasat pe locul 4 la precedenta Olimpiadă.


Final de meci! România debutează cu o victorie la Jocurile Olimpice! Tricolorii obțin 3 puncte și sunt la egalitate, în fruntea clasamentului grupei B, cu Noua Zeelandă

Minutul 84. Sefer driblează frumos în careul advers, dar șutul este prea slab pentru a-i pune probleme portarului Guity

Minutul 83. Șut periculos al lui Jose Reyes, dar mingea se duce peste poarta tricolorilor

Minutul 82. Andrei Sîntean vede cartonașul galben la o intervenție asupra lui Maldonado

Minutul 75. Ricardo Grigore îl înlocuiește pe Andrei Rațiu. Mirel Rădoi a efectuat toate schimbările permise de regulament.

Minutul 71. Cartonaș galben încasat de Marco Dulca

Minutul 68. Dublă schimbare la România: Sîntean îi ia locul lui Ganea, iar Băluță intră în locul lui Ciobanu

Minutul 67. Ocazie bună pentru Sefer, dar Guity respinge șutul românului

Minutul 63. Șut bun al lui Reyes respins de portarul Farului, Marin Aioani

Minutul 60. Ganea întoarce excelent în careu pentru Dobre, dar acesta trage peste poartă dintr-o poziție favorabilă

Minutul 55. A doua schimbare făcută de Rădoi: Antonio Sefer îi ia locul lui Valentin Gheorghe.

Minutul 48. Alvarez primește un cartonaș galben, cel de-al doilea pentru echipa din America Centrală.

Minutul 46. Prima schimbare în echipa României: Radu Boboc a intrat în locul lui Florin Ștefan.

A început repriza secundă!

Minutul 45. GOOOL România!!! Execuție superbă direct din corner a lui Andrei Ciobanu. Mingea șutată de acesta e deviată în propria poartă de Oliva, păcălindu-l pe portarul Guity.

Minutul 44. Alexandru Dobre primește în mod eronat un cartonaș galben.

Minutul 42. Andrei Rațiu intră în careu, dar șutează pe lângă poarta lui Guity.

Minutul 38. Cea mai mare ocazie a Hondurasului, după o eroare a căpitanului Marius Marin. Benguche l-a driblat și pe portarul Aioani, dar mingea trimisă spre poartă e respinsă cu un efort uriaș de Virgil Ghiță

Minutul 33. Prima acțiune mai consistentă a României se termină cu șutul lui George Ganea deviat în corner de un apărător advers

Minutul 30. O noua ocazie pentru hondurieni prin Rivas, dar Marin a intervenit în extremis. Deși au o posesie mai bună, tricolorii nu reușesc să-și creeze vreo ocazie

Minutul 26. Primul cartonaș galben al partidei este văzut de Oliva

Minutul 10. Mare ocazie pentru Honduras! Pineda a șutat, dar portarul Aioani a reușit să respingă balonul ce fusese deviat de un apărător român

A început meciul!

România – Honduras este primul meci al tricolorilor la Jocurile Olimpice de la Tokio. Naționala U23 condusă de Mirel Rădoi a fost repartizată în grupa B, din care mai fac parte Coreea de Sud și Noua Zeelandă. Înaintea partidei ce va avea loc pe stadionul din Kashima, antrenorul tricolorilor a declarat că marea favorită a grupei este Coreea de Sud. Dar câștigătoarea partidei de astăzi va avea mari șanse să ocupe locul 2 ce asigură calificarea în sferturile de finală ale competiției. În mod surprinzător, în prima partidă a grupei Noua Zeelandă a învins Coreea de Sud cu 1-0, lucru ce schimbă perspectiva asupra favoritelor la calificare.

Practic, cine câștigă în meciul România – Honduras are foarte mari șanse să termine pe locul 2 în grupă. Dar Noua Zeelandă poate fi marea surpriză, se cunosc foarte puține informații despre această echipă, în platforma de monitorizare video există doar două partide amicale disputate de ei, iar din acele partide doar un jucător e în lotul de aici”, a declarat Mirel Rădoi la conferința de presă, conform frf.ro.

Vezi online primul meci la olimpiada din Tokyo

România – Honduras, 1-0, în meciul de debut al tricolorilor la Jocurile Olimpice. Elevii lui Mirel Rădoi au reușit o victorie muncită în fața unei echipe care s-a clasat pe locul 4 la precedenta Olimpiadă. Hondurienii au avut mai multe ocazii, dar singurul gol al partidei a fost înscris în minutul 45 după un corner executat excelent de Andrei Ciobanu. Mingea expediată de acesta a fost deviată în propria poartă de Oliva.

Partida a fost mai animată în repriza secundă, dar tricolorii au reușit să mențină avantajul de pe tabelă. Astfel, naționala U23 obține primele 3 puncte și ocupă prima poziție în grupa B, alături de Noua Zeelandă. Selecționata din emisfera sudică a produs o mare surpriză învingând Coreea de Sud cu 1-0. Următorul meci al tricolorilor va fi chiar împotriva Coreei de Sud, ce va căuta să reintre în calculele calificării. Partida va avea loc duminică, 25 iulie, de la ora 14.00, tot la Kashima.

Echipele de start

România: Aioani – Ghiță, Marin, Pașcanu – Rațiu, Ciobanu, Dulca, Fl. Ștefan – Dobre, Ganea, V. Gheorghe
Rezerve: Popa, Boboc, Băluță, Florescu, R. Grigore, Sîntean, Sefer
Selecționer: Mirel Rădoi

Honduras: Guity – Oliva, Maldonado, Garcia, Decas – Pineda, Alvarez, Rivas, Rodriguez – Martinez, Benguche
Antrenor: Miguel Falero (64 de ani)

Arbitru: Leodan Gonzalez (Uruguay)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI