Mirel Rădoi, prima reacție după ce a aflat adversarele României la Jocurile Olimpice. Obiectivul impresionant

Mirel Rădoi, prima reacție după ce a aflat adversarele României la Jocurile Olimpice. Obiectivul impresionant
Mirel Rădoi, reacție după ce a aflat adversarele României la Jocurile Olimpice

Mirel Rădoi a venit cu o primă reacție în urma veștii pe care o aștepta toată lumea cu sufletul la gură. Ce a declarat fostul fotbalist după ce a aflat care sunt adversarele României la Jocurile Olimpice?

Mirel Rădoi, reacție după aflarea adversarelor României la Jocurile Olimpice

Cunoscutul antrenor a oferit prima reacție după ce a primit vestea așteptată. Acesta a aflat care sunt adversarele României în competiția de fotbal a Jocurilor Olimpice la Tokyo ce vor avea loc în această vară.

România urmează să întâlnească în perioada cuprinsă între 22 și 28 iulie pe: Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă. Sportivul a declarat că la prima vedere i se pare o grupă bună, dar o etichetează drept imprevizibilă pe motiv că nu este cunoscută competiția și presiunea e una imensă.

De asemenea, acesta a subliniat reușitele celor cu care jucătorii săi urmează să se vadă pe teren: „Coreea de Sud este câștigătoarea Cupei Asiei la nivel U23, cu victorii pe linie, Noua Zeelandă a marcat 33 de goluri în 5 meciuri la turneul de calificare, iar Honduras, care se află la a patra participare consecutivă la Jocurile Olimpice, a eliminat SUA în calificări.”

„Nu cunoaștem competiția și presiunea care vine odată cu participarea la Jocurile Olimpice”

Mai mult decât atât, Rădoi a spus că nu se așteaptă la meciuri ușoare, dar totuși cu toții vor merge înainte cu aceeași încredere ca la Europeanul de tineret, „fără să ne gândim că, după coeficient, am fost în ultima urnă valorică.”

„La prima vedere, pare o grupă bună, dar imprevizibilă, pentru că nu cunoaștem competiția și presiunea care vine odată cu participarea la Jocurile Olimpice. Am încredere că vom reuși o performanță importantă. Am spus-o și înainte de EURO 2019 că mergem la turneul final să facem viața grea oricărui adversar și să ne calificăm la Jocurile Olimpice. O spun și acum că îmi doresc o medalie olimpică. Sper că la momentul convocărilor să găsim înțelegere la cluburi și să avem la dispoziție un lot cât mai competitiv”
Mirel Rădoi (Sursa: frf.ro)

Ce arată regulamentul?

Regulamentul pentru ediția din anul curent din cadrul Jocurilor Olimpice arată că sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1997. Lotul va fi format din 18 jucători, din care maximum 3 peste limita de vârstă. În afara celor 18 vor fi alți 4 jucători pe lista suplimentară, la care este posibil să se apeleze în cazul unor indisponibilități.

  • Grupele la Jocurile Olimpice în urma tragerii la sorți:

Grupa A– Japonia, Mexic, Africa de Sud, Franța
Grupa B – Coreea de Sud, Honduras, Noua Zeelandă, ROMÂNIA
Grupa C – Spania, Argentina, Egipt, Australia
Grupa D – Brazilia, Germania, Coasta de Fildeș, Arabia Saudită

  • La Jocurile Olimpice de al Tokyi vor participa 16 echipe:

AFC: Japonia (echipa gazdă), Australia, Coreea de Sud, Arabia Saudită;
CAF: Cote d’Ivoire, Egipt, Africa de Sud;
CONCACAF: Honduras, Mexic;
CONMEBOL: Argentina, Brazilia;
OFC: Noua Zeelandă;
UEFA: Franţa, Germania, România, Spania.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI