08 aug. 2021 | 10:31

România, cele mai mari taxe din estul Europei. Cum am ajuns să plătim enorm către Stat: ‘Vedeți acest tabel’

News
România, cele mai mari taxe din estul Europei. Cum am ajuns să plătim enorm către Stat: ‘Vedeți acest tabel’
Câți bani se duc, de fapt, pe taxele la Stat în România

Un nou tabel a fost dezvăluit românilor prin care se demonstrează că în țara noastră există cele mai mari taxe din estul Europei. Din păcate, persoanele ce trăiesc în România au ajuns să plătească sume uriașe către Stat.

Românii plătesc cele mai mari taxe din estul Europei. Ce se întâmplă în țară, de fapt

Dragoș Damian, CEO-ul celei mai mari companii farmaceutice din țară, anume Terapia Cluj, s-a decis să facă lumină și să demonstreze că românii sunt obligați să plătească taxe uriașe. Acesta a vorbit despre salariile de care sunt nemulțumiți oamenii, dar și de sumele ce pleacă către Stat.

„Dacă credeți că sunteți plătit prost înjurați-vă angajatorul care plătește toate darile la stat doar după ce vă uitați în tabelul de mai jos. 35% din contribuțiile voastre merg la pensii și sănătate, unde banii sunt facuți praf.

Tabelul vă arată brutul și costurile totale din 10 țari în care angajații rămân în mână cu un net de 584 Euro, pentru care în Romania se plăteste un brut de 1000 Euro.

Se observă că pentru același net de 584 Euro toate celelalte țări platesc un brut mai mic – mult mai mic – din cauza fiscalității reduse. Mai mult, din punct de vedere al costurilor totale, Romania se află pe locul 2, la egalitate cu Ungaria și după Cehia.

Altfel spus, toate țările din analiză, comparabile ca și deficit de forță de muncă și încercari ale guvernanților de a găsi o soluție la această problemă, au deja o fiscalitate a muncii mai puțin impovărătoare față de România.

Chiar și Cehia, cea mai scumpă țara est europeană, se pregătește de reforma fiscală în domeniul muncii.’, a scris Dragoș Damian în mediul online.

Unde se duc banii românilor: ‘Vă înșelați’

De asemenea, CEO-ul Terapia Cluj și-a continuat dezvăluirile prin a spune că mulți bani sunt investiți în sistemul de pensii și sistemul de sănătate, dar acestea nu sunt cu mult mai bune ca în alte țări unde taxele sunt mult mai mici.

„Și repet afirmatia din titlu, 35% din brutul vostru merge în sistemul de pensii și în sistemul de sănătate – aveți impresia că avem un sistem de pensii sau unul de sănătate mai bune ca în celelalte țări din exemplu, unde se contribuie mai puțin? Vă asigur, vă înșelați.

Iar acum, tema momentului. La un calcul simplu, propunerea de “zero taxe” (de fapt e “zero taxe și contribuții” – dar cine stă să mai explice?) pentru salariul minim brut pe economie sau până la pragul salariului minim indiferent de salariul brut real duce la un deficit anual de circa 12 miliarde de lei, echivalentul a 1,2% din PIB-ul 2020, în cazul în care este aplicat doar la salariul minim, circa 1 milion angajați, sau de 60 de miliarde lei, echivalentul ca 6% din PIB, dacă este la aplicat la toți salariații, circa 5 milioane.”, a adăugat Dragoș Damian.

Ce companii din România nu plătesc taxe. Totul s-a aflat acum

Cât despre anumite facilități ce ar putea să fie introduse în sectoarele economice, CEO-ul de la Terapia Cluj a susținut că ele ar putea genera discriminare. Mai mult, acesta a susținut că există și companii cu un profit imens, dar ele nu plătesc taxe la Stat.

„În orice caz, orice facilități care vor fi puse în practică doar în anumite sectoare economice vor fi echivalentul salarial al “pensiilor speciale”, vor genera discriminare, lipsa unei competiții reale între sectoarele economice (în absența unei strategii economice) și creșterea îndatorării, pentru ca deficitele create nu vor avea de unde fi acoperite.

Dar ba nu, vor putea fi acoperite, pentru că începând cu 2022 se vor lua în vizor impozitul pe consum, pe venit, pe profit, pe proprietăți, etc.

Problema Romaniei nu este supra-impozitarea sărăciei, ci supra-impozitarea celor corecți, pentru că guvernanții sunt incapabili să curme munca la negru și evaziunea fiscală.

Și un ultim comentariu: există în continuare companii care fac afaceri de zeci și sute de milioane de lei în Romania plătesc ZERO taxe și contribuții în Romania. Felicitări!”, a concluzionat CEO-ul companiei farmaceutice.

Parteneri
Gabriel Cotabiță s-a stins din viață
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Noi imagini cu rachetele balistice care au lovit Dnipro. Rusia susține că a învins „întreaga campanie pentru 2025” a armatei ucrainene
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani: A fost bolnav, dar nu dădea semne să mai aibă probleme
EVZ.ro
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Spynews
Anunț trist despre Regina Camilla. Casa Regală a confirmat vestea
Capital.ro
Divorțul a transformat-o în femeie fatală! A slăbit enorm! 10 imagini în care NU o mai recunoști pe Maria Popovici. Rochii mulate, bustiere, colanți, machiaj de divă
Avantaje
ULTIMELE IMAGINI cu GABRIEL COTABIȚĂ! Era de NERECUNOSCUT
Mediaflux
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Bunica Gherghina va juca într-un film alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp. Ce rol va interpreta: „Așa am găsit-o”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro