România, asaltată de ninsori. Autoritățile muncesc de zor la curățarea nămeților uriași

România, asaltată de ninsori. Autoritățile muncesc de zor la curățarea nămeților uriași
Ninsori în România. Ce zone au fost afectate Sursă foto: DRDP Craiova

Chiar dacă am intrat oficial în luna iunie și vara ar trebui să pună stăpânire pe țara noastră, România este asaltată de ninsori. Autoritățile muncesc din greu pentru a curăța nămeți uriași în unele regiuni, astfel că nimeni nu se aștepta ca în această perioadă să existe asemenea temperaturi.

Ninsori în România. Ce zone au fost afectate

Românii au fost surprinși în momentul în care au aflat că ninsorile au acaparat mai multe locuri din România. Autoritățile încearcă să țină totul sub control și să dezăpezească șoselele, folosind utilaje pentru a curăța zăpada ce a cuprins unele zone pe care turiștii le iubesc. Spre exemplu, pe Transfăgărășan situația este una la limită. Șoseaua este închisă din toamna anului trecut.

„Am fost adesea întrebaţi în aceste zile dacă ploile din ultima perioadă ne ajută la deszăpezirea Transfăgărăşanului. Ei bine răspunsul este NU! Din simplul motiv că ploile de la şes se transformă în ninsoare la altitudini mari. Cu toate acestea continuăm zi de zi eforturile de a curăţa şoseaua de zăpadă astfel încât să vă puteţi bucura de frumuseţea ei cât mai repede.”, au scris, pe Facebook, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

Același lucru se întâmplă și pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din România. Drumul național din Munții Parâng este închis în sezonul răcoros pentru că prezintă foarte multe riscuri. Sunt, în momentul de față, executate lucrări pentru a se putea circula în curând în această zonă. Reprezentanții de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova au postat fotografii cu șoseaua înzăpezită, explicând că în perioada următoare vor încearca să refacă parapetele afectat de avalanșele din timpul iernii.

Autoritățile se luptă cu zăpada. Turiștii au primit o veste dureroasă

„Chiar dacă pe Transalpina, la peste 1900 de metri altitudine, ploaia s-a transformat în ninsoare, lucrările de deszapezire continuă. Se acționează cu două încărcătoare de mare capacitate și o autofreză.

În aceste zile se desfășoară lucrări de deszăpezire, refacere a semnalizării rutiere. În perioada următoare, imediat ce vremea va permite, vor începe lucrările de refacere a parapetelui afectat de avalanșele din timpul iernii, avalanșe care au antrenat pietre de mari dimensiuni pe partea carosabilă.”, au scris reprezentanții DRDP Craiova în două postări pe aceeași rețea de socializare menționată mai sus.

Vești nu prea bune vin și din zona județului Cluj. Ținând cont că vremea s-a răcit considerabil în ultima perioadă, zăpada nu se topește. La Băișoara a nins chiar în luna mai, așa că turiștii ce își doreau să se bucure de temperaturi ridicate trebuie să mai aștepte puțin.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI