Meteo. Avertisment crunt de la ANM: ninsori, ploi și grindină în România. Când vine căldura

Meteo. Avertisment crunt de la ANM: ninsori, ploi și grindină în România. Când vine căldura
Urmează ploi și grindină în România

ANM vine cu vești proaste pentru România, care va fi lovită de fenomene meteo extreme. Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă de vreme rea pentru marți, 18 ani.

Avertisment crunt de la ANM: ninsori, ploi și grindină în România

Se anunță furtuni violente și ploi abundente pentru toate regiunile. Pentru astăzi, vântul va bate cu viteze de peste 50-60 km/h, mai ales în Transilvania, Oltenia și Muntenia, unde vântul va bate cu 70-80 de km/h.

Rafalele depășesc chiar și 100 km/h la munte, în special în zona înaltă. În Munții Apuseni, zona Carpaților Orientali, dar și nordul și nord-vestul Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Suceava, Botoșani, Iași sau Bistrița va ploua abundent.

Temperaturile vor fi normale pentru a doua jumătate a lunii mai în sud și sud-este. Vremea se răcește în regiunile sud-este, în nord-vestul și centrul țării.

A doua parte a zilei vine cu înnorări, averse și descărcări electrice, dar și condiții de grindină și cantități semnificative de precipitații.

 

În restul țării, cerul va fi parțial noros, iar temperaturile maxime vor fi între 15 și 25 de grade în Maramureș și sudul Munteniei, în timp ce minimele vor fi între 6 și 14 grade.

Urmează zile răcoroase și ploi

În Moldova, temperaturile vor fi mai mari decât în mod obișnuit, cu maxime care pot ajunge la 25 de grade. Zilele călduroase vor alterna cu cele în care vântul își face simțită prezența, iar la amiază vor fi temperaturi de 18-21 de grade.

Minimele vor fi de 8-12 grade, cu valori care pot fi și mai mici în unele regiuni.  Posibilitatea de ploi locale va fi ridicată în zilele de 18 și 19 mai.

În Oltenia, vremea va fi în general răcoroasă, cu valori maxime de până la 22 de grade și minime de 7 grade.  Se ridică șansele de ploi pe suprafețe extinse în zilele de 19 și 20 mai. În plus, vor fi pe alocuri fenomene de instabilitate atmosferică.

În Dobrogrogea ne așteaptă alternanțe între temperaturi normale, alternate cu zile mai răcoroase, cu temperaturi cuprinse între 17 și 20 de grade. În rest, temperaturile sunt normale pentru a doua jumătate a lunii mai, ba chiar peste mediile multianuale în partea continentală.

În București ne așteaptă temperaturi normale, chiar dacă voma vea cer variabil, iar vântul va sufla cu unele intensificări pe parcursul zilei. Maximele sunt de 23-24 de grade, în timp ce minimele sunt cuprinse între 8 și 10 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI