Liber la arme de foc de mare risc: România, fără lege?

Aproape oricine își va putea cumpăra arme periculoase în România. Senatorii au schimbat total legea armelor. Așadar, dacă ai 18 ani şi nu ai o condamnare la închisoare pe viaţă, poţi să cumperi o armă letală.

Raportul Comisiei de apărare din Senat a trecut de plen, dar camera decizională e Camera Deputaţilor. Liberalii spun că raportul de la comisie era foarte diferit de ceea ce se așteptau ei, în condițiile în care legea trebuia să includă reguli mai stricte pentru deținerea de arme de foc, conform Digi24.

S-a întâmplat însă exact invers, îm urma amendamentelor care au fost depuse la acest proiect de lege. Până acum, persoanele care au fost condamnate la mai mult de un an de închisoare nu puteau deține arme periculoase. Prin modificările aduse legislației, doar cine a fost condamnat la închisoare pe viață are interzis la astfel de arme.

Mai mult, în actuala legislație există anumite interdicții pentru unele persoane să dețină arme de autoapărare dacă exsită „motive imputabile lor”. În urma modificărilor adoptate pe 28 noiembrie, trebuie să existe o decizie definitivă a instanței care să le interzică să dețină astfel de arme.

De asemenea, legislația în vigoare permite deținerea a doar două arme de foc, dar această limită dispare în varianta adoptată pe 28 noiembrie. Camera Deputaților este cameră decizională, iar deputații pot veni cu noi modificări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI