Români îngropați până în gât în varză murată. Faci ochii cât verzele când vezi acest video

Români îngropați până în gât în varză murată. Faci ochii cât verzele când vezi acest video
Condiții șocante în care se prepară varză murată! Trei români, îngropați în legume fermentate până în gât

Imagini cu trei români care sunt îngropați până în gât în varză murată. Aceștia lucrează în condiții șocante! Filmulețul video cu ei a fost date publicității de Asociația Pro Consumatori. Totul s-a petrecut pe un câmp cultivat cu varză, într-un spațiu amenajat de ei.

Trei români îngropați până în gât în varză murată. Modul în care lucrează aceștia e șocant

Dacă ai crezut că le-ai văzut pe toate, te-ai înșelat! Câteva imagini date publicității de către Asociația Pro Consumatori au șocat o țară întreagă. Mai mulți români au amenajat o groapă în apropierea unui câmp cultivat cu varză special pentru saramura acesteia. Aici au turnat tone de apă și sute de kilograme de sare pentru a putea pune legumele la fermentat. După ce au preparat totul ca la carte, au început să arunce verzele în groapă. Amestecul arată oribil, modul de preparare era grotesc, iar culoarea saramurii după ce românii s-au băgat cu totul până-n gât în ea e de neimaginat.

Condițiile în care este preparată varza murată sunt șocante, iar președintele Asociației Pro Consumatori susține că autoritățile nu urmăresc locația unde au fost fabricate produsele, care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor din cauza bacteriilor și a modului incredibil de preparate. În imaginile video se poate vedea cum persoanele aflate în groapa cu saramură aruncă mai multe căpățâini de varză către alți indivizi de pe margine care le pun cu furca în butoaie pe care ulterior le dau spre vânzare oamenilor. Conform discuțiilor purtate între muncitori, marfa ar urma să ajungă în Bulgaria. Cornel Stanciu, prețedintele APC a declarat că înregistrarea nu este un caz singular.

„Există şi alte produse alimentare care se obţin fără a se respecta nicio regulă de igienă”

„Există şi alte produse alimentare care se obţin fără a se respecta nicio regulă de igienă. Din păcate, astfel de produse se comercializează în pieţele agroalimentare unde instituţiile statului, ANSVSA, ANPC,DSP nu fac controale şi nu verifică aspectele ce ţin de trasabilitatea produselor”
Cornel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori (Sursa: antena3.ro)

Cum să faci varză murată

  1. Spală verzele pe rând, scobește-le de cotor și acolo toarnă puțină sare.
  2. Adaugă pe fundul butoiului/butoaielor o parte din condimente. Apoi îndeasă bine, fiecare varză, pe rând, cât mai înghesuit posibil. Printre căpățâni, presară condimentele și restul de sare, astfel încât să ajungă peste tot. Toarnă apă deasupra.
  3. Nu te îngrijora dacă îți rămân verze pe dinafară. Închide butoiul, pune ceva greu deasupra (pentru ca verzele să fie complet scufundate în saramura care se va forma) și deschide-l în 2-3 zile. Verzele dinăuntru se vor mai lăsa, și tu mai poți adăuga ce nu a încăput inițial.
  4. Când vezi că începe să se formeze spumă la suprafață, e semn clar că fermentarea a început. Acum începe pritocirea (suflarea aerului înăuntru, cu ajutorul unui furtun), care trebuie făcută o dată la 3 zile, până la 3 săptămâni.
  5. După circa 1 lună, varza se acrește” (rețete.unica.ro)
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI