03 mai 2019 | 10:11

Topul în care românii ocupă primul loc în Uniunea Europeană

Știri generale
Topul în care românii ocupă primul loc în Uniunea Europeană
Românii sunt campioni la cereri de rezidență în Marea Britanie

Sunt și românii, în sfârșit primii într-un clasament în Uniunea Europeană. Din păcate, nu este un top cu care să ne mândrim. Suntem pe primul loc în topul cererilor de rezidență permanentă depuse în Marea Britanie, pentru perioada de după Brexit.

Cei care doresc să rămână în Marea Britanie după ieșirea țării din Uniunea Europeană trebuie să depună cereri de rezidență permanentă. Planurile de viitor le-au fost date peste cap de noile condiții impuse pentru imigranți, dar legile sunt legi și tot ce pot face este să se conformeze.

Între 21 ianuarie şi 29 martie 2019, autoritățile din Marea Britanie au primit peste 200.000 de cereri de rezidență permanentă, la care se adaugă și numărul de cereri primite anterior. În total sunt peste 600.000 de persoane care vor să stea în Regatul Unit după Brexit și este evident că nu toți vor îndeplini condițiile pentru a rămâne.

Românii sunt campioni la cereri de rezidență în Marea Britanie

Cele mai multe cereri de rezidență permanentă au venit din partea românilor (37.742 de cereri), italienilor (28.575) și polonezilor (28.214). În clasament urmează bulgarii (18.132), portughezii (18.020), spaniolii (16.257), francezii (11.583), germanii (10.825) şi olandezii (8.822). În total sunt peste 230.000 de cereri de rezidență permanentă primite de autoritățile britanice între august 2018 şi martie 2019.

Din cele peste 200.000 de cereri primite de la începutul anului 2019 și până la sfârșitul lunii martie au fost soluționate aproximativ 188.000.

69% dintre acestea au fost soluționate prin aprobarea statutului de rezident permanent (pentru cei care au avut reşedinţa cel puţin cinci ani în Marea Britanie). Pentru celelalte 31% dintre cereri s-a acordat statutul de rezident temporar, care poate fi schimbat în permanent în momentul în care solicitantul cumulează 5 ani de ședere în această țară.

Chiar dacă va ieși din Uniunea Europeană, Marea Britanie este în continuare o țară în care europenii vor să locuiască. Între 3,5 şi 4,1 milioane de cetăţeni ai statelor UE şi ai Spaţiului Economic European sunt eligibili să primească rezidență până la sfârșitul anului 2020.

Parteneri
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să treacă în neființă
Redactia.ro
Ce puneau străbunii în piure, ca să iasă alb, pufos și savuros. Rețeta clasică din anul 1966
Click.ro
Mesaj dur din partea unui general ucrainean pentru Donald Trump: Poporul nu vrea negocieri cu Rusia
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Băieții cei mari au făcut 'fortăreață' în jurul tatălui lor. Cum l-au onorat pe Silviu Prigoană în ultimul lui drum spre casă
Unica.ro
Preț uluitor la cartofii prăjiți. Cât costă la restaurant
EVZ.ro
Fiica lui Ioan Crișan, acuzată că ar fi plănuit asasinarea tatălui ei, și cei doi complici au fost arestați preventiv. Cum a motivat instanța decizia, după ce în octombrie toți trei au fost eliberați
Spynews
Se modifică buletinele. Cărți de identitate noi pentru toți românii peste 14 ani
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
Pensiile vor fi ÎNGHEȚATE în 2025! S-a aflat ADEVĂRUL!
Mediaflux
Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce Silviu Prigoană a fost înmormântat pe ascuns: „Cum să duci doi copii, noaptea, într-un cimitir?”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Copiii lui Silviu Prigoană anunță că regretatul afacerist a fost deja înmormântat. Mesajul lui Honorius și al lui Silvius
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro