Român agresat în Vama Nădlac. Ce i-a făcut un vameș maghiar

Român agresat în Vama Nădlac. Ce i-a făcut un vameș maghiar
Român agresat în Vama Nădlac. Ce i-a făcut un vameș maghiar. Sursa foto: protv.ro

Un român care a pierdut 24 de ore în vama Nădlac pentru a intra în ţară a avut un conflict violent cu un echipaj de vameşi maghiari. Bărbatul spune că unul dintre lucrătorii vamali l-a împins, iar un altul a vrut să-l lovească cu ușa maşinii.

Șofer român agresat în Vama Nădlac. Ce i-au făcut doi vameși maghiari bărbatului

Un român a trecut prin clipe de groază după ce doi vameși maghiari l-au agresat. Unul l-a împins iar celălalt a vrut să îl lovească cu portiera mașinii. Motivul disputei dintre vameșii unguri și românul Fănică Bordînc ar fi fost mașina celui din urmă.

Aceasta se afla pe jumătatea drumului pentru că se făcuseră două rânduri. Un conațional al lui Florică Bordînc a filmat incidentul incredibil. Fănică Bordînc, care lucrează ca şofer pe TIR în Belgia, a povestit cum s-a întâmplat totul.

Ma iubeste politia UNGARĂ

Publicată de Bordinc Fanica Geanina pe Sâmbătă, 16 mai 2020

Cum a fost românul agresat de vameși

Am venit în ţară pentru că am văzut că nu mai este nevoie să stai în carantină, ci doar în izolare. Sunt plecat de 30 de ani în străinătate. M-a anunţat un prieten despre situaţia din vamă, aşa că mi-am cumpărat provizii. Eram în maşină cu copilul şi cu soţia care este gravidă. Unii dintre cei care aşteptau în coloană la vamă intrau în faţă. Până la urmă, cei de la vamă ar fi trebuit să ne organizeze.

Am încercat să discut cu ei, ca să nu le mai dea voie să iese din coloană. Au fost două maşini de Bucureşti şi Bacău pe care le-au întors în urma intervenţiei mele. Nu au mai dat voie să se circule şi să vină în vamă pe drumul naţional şi ne-au dat drumul să înaintăm, dar tot veneau maşini care intrau în depăşire şi nu respectau rândul. Am ieşit din coloană şi am pus maşina, cu acordul tuturor, cam pe jumătatea drumului ca să nu mai treacă“, a povestit românul.

Vameșii au vrut să îl lovească cu portiera mașinii

De asemenea, Florică Bordînc a explicat că, la un moment dat, pe contrasens a apărut o patrulă formată din trei maşini, care a început să ţipe la el.

Le-am explicat în engleză ce se întâmplă şi de ce am procedat în acest fel. Când a venit maşina de poliţie în dreptul meu, unul dintre vameşii maghiari a dat cu uşa în mine în mod intenţionat. Am reuşit să mă retrag puţin, pentru că altfel m-ar fi lovit mai rău peste picioare. Au sărit alţi doi vameşi din dubă, care vorbeau în maghiară. Altul a venit la mine şi mi-a dat peste mână şi m-a împins. Am reacţionat şi eu, firesc. A venit apoi altcineva care a vorbit mai frumos şi a încercat să calmeze lucrurile“, a mai povestit şoferul de TIR.

Acesta spune că de 30 de ani de când este șofer nu a mai avut astfel de proobleme. „De 30 de ani de când vin mereu în ţară nu am văzut aşa ceva. La graniţa dintre Germania şi Austria am stat două ore şi jumătate, iar în Ungaria nu am stat mai mult de două ore. A venit Crucea Roşie şi ne-a adus două sticle cu apă, dar în rest nu ni s-a asigurat nimic. Nu am avut o toaletă la dispoziţie. Am fost trataţi ca nişte animale“, s-a plâns Florică Bordînc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI