Roman Abramovich nu se aștepta la asta. Serena Williams și Lewis Hamilton vor să cumpere Chelsea

Roman Abramovich nu se aștepta la asta. Serena Williams și Lewis Hamilton vor să cumpere Chelsea
Serena Williams și Lewis Hamilton vor să investească la Chelsea, clubul pe care miliardarul Roman Abramovich l-a scos la vânzare, luna trecută

Roman Abramovich nu se aștepta la asta. Miliardarul rus a pus în vânzare clubul Chelsea, în martie, pentru suma de 3,3 miliarde de euro. Oligarhul se află pe lista oamenilor de afaceri ruși supuși sancțiunilor de către Marea Britanie și UE din cauza relațiilor apropiate cu președintele Vladimir Putin, în contextul războiului din Ucraina. Vânzarea clubului pe care Roman Abramovich îl deținea din 2003 de apropie de final, în cursă mai rămânând doar trei posibili cumpărători.

Roman Abramovich nu se aștepta la asta

Roman Abramovich nu se aștepta la asta. Miliardarul rus a pus în vânzare clubul Chelsea pentru suma de 3,3 miliarde de euro. În trecut, omul de afaceri refuzase o ofertă de 2,6 miliarde de euro. Oligarhul de 55 de ani se află printre cei sancționați de Marea Britanie și UE pentru legăturile apropiate pe care le are cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, în contextul războiului din Ucraina.

Lui Roman Abramovich i-au fost „înghețate”, blocate sau confiscate majoritatea conturilor, activelor și proprietăților din Europa. Săptămâna trecută, autoritățile din insula Jersey au anunțat blocarea unor active de 7 miliarde de euro având legătură cu Abramovich. De asemenea, guvernul francez i-a confiscat 12 proprietăți, printre care și somptuosul Château de la Croë, de pe Coasta de Azur, estimat la 120 milioane de euro.

Serena Williams și Lewis Hamilton vor să cumpere Chelsea

Roman Abramovich are de ales între trei posibili cumpărători, în privința clubului Chelsea. Cei trei ofertanți rămași în „finală” sunt Sir Martin Broughton (75 de ani), un om de afaceri britanic, fost președinte al clubului Liverpool și al companiei British Airways, Todd Boehly, un investitor american și Steve Pagliuca, acționar majoritar la Atalanta.

Pentru Roman Abramovich surpriza vine din partea investitorilor din jurul lui Martin Broughton. Potrivit Sky News, grupul lui Broughton ar urma să fie susținut de mai mulți investitori, Printre ei se află și două dintre cele mai mari vedete ale sportului, Serena Williams (40 de ani), câștigătoare a 23 de turnee de Grand Slam si Lewis Hamilton (37 de ani), campion mondial de șapte ori în Formula 1. Cei doi ar urma să contribuie cu câte 10 milioane de lire sterline, echivalentul a 12 milioane de euro.

Vor investi câte 12 milioane de euro

„Implicarea lor în licitația de la Chelsea este neașteptată, mai ales că Sir Lewis este fan al lui Arsenal. Sir Lewis și doamna Williams sunt în discuții cu grupul condus de Sir Martin de câteva săptămâni.

O sursă apropiată grupului a afirmat că adăugarea lui Sir Lewis și a doamnei Williams a fost o decizie serioasă de investiție datorită experienței lor în construirea mărcilor sportive globale”, a scris sursa citată.

În plus, Lewis Hamilton, suporter cunoscut al rivalei Arsenal, ar urma să „joace un rol oficial în viitoarele eforturi ale clubului Chelsea de a promova diversitatea, echitatea şi incluziunea”, mai notează aceeași sursă. Cu conturile blocate, Roman Abramovich ar fi solicitat potențialilor cumpărători să vină cu miliardele necesare tranzacției în bani cash, a scris The Sun.

Oricum, ultimul cuvânt în privința finalizării afacerii îl va avea guvernul britanic. La ora actuală, Chelsea a primit o dispensă specială pentru a putea evolua în Premier League și a-și acoperi cheltuielile necesare funcționării clubului.