Roman Abramovich, „jupuit” de autoritățile din Europa. Cât costă castelul pe care Franța i l-a confiscat VIDEO

Roman Abramovich, „jupuit” de autoritățile din Europa. Cât costă castelul pe care Franța i l-a confiscat VIDEO
Roman Abramovich se află pe lista oligarhilor ruși sancționați de Marea Britanie și UE din cauza relațiilor apropiate cu președintele Rusiei, în contextul războiului din Ucraina

Roman Abramovich, „jupuit” de autoritățile din Europa. Miliardarul rus este pedepsit aspru de guvernele din Marea Britanie și UE pentru relația sa apropiată cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, în contextul războiului din Ucraina. Oligarhul a scos la vânzare clubul Chelsea, dar nu se va putea bucura de banii din trnzacție. Activele și conturile sale au fost înghețate, iar proprietățile sale sunt „vînate” peste tot în Europa. Roman Abramovich tocmai a pierdut un castel fastuos din Franța, iar active de miliarde de euro i-au fost înghețate în Insula Jersey din Canalul Mânecii.

Roman Abramovich, „jupuit” de autoritățile din Europa

Roman Abramovich, „jupuit” de autoritățile din Europa. Apropierea de Vladimir Putin îi dăunează grav patronului de la Chelsea, silit să se despartă și de clubul său de suflet. Miliardarul de 55 de ani, cotat de Forbes cu o avere de 13,9 miliarde de dolari își vede bogăția „topindu-se” foarte rapid, în contextul sancțiunilor impuse de Marea Britanie și UE oligarhilor ruși apropiați liderului de la Kremlin.

Guvernul local din Insula Jersey a anunţat că, în data de 12 aprilie, tribunalul regal a impus un ordin de îngheţare asupra unor active cu o valoare de peste şapte miliarde de dolari care sunt bănuite că ar avea legătură cu Roman Abramovich și care fie sunt amplasate în Jersey, fie sunt deţinute de entităţi încorporate în Jersey, a transmis Bloomberg, citat de Agerpres.

Jersey este cea mai mare şi cea mai cunoscută dintre Insulele Canalului Mânecii. Amplasată la doar 22 de kilometri de Franţa, Jersey se bazează pe Marea Britanie pentru asigurarea apărării dar nu face parte din Regatul Unit şi nici din Uniunea Europeană.

Cât costă castelul pe care Franța i l-a confiscat

Roman Abramovich a primit o altă mare lovitură și din partea guvernului din Franța. Autoritățile franceze au confiscat superbul castel al lui Roman Abramovich din sudul Franței, care a aparținut cândva ducelui și ducesei de Windsor, în cadrul unei acțiuni de sancționare a oligarhilor ruși în contextul invaziei ruse din Ucraina, informează Daily Mail.

Château de la Croë este situat într-una dintre cele mai prestigioase părți ale Coastei de Azur – Cap d’Antibes – și agenții imobiliari locali estimează că valorează aproximativ 90 de milioane de lire sterline, echivalentul a 120 de milioane de euro. Construit în 1926, elegantul castel este dotat cu peste o duzină de dormitoare, opt băi și este amplasat pe aproape 5 hectare de pădure luxuriantă și peluze somptuoase, la doar câțiva metri de Marea Mediterană, după cum se poate observa și din imaginile postate de Flying Eye.

Abramovich a cheltuit aproximativ 30 de milioane de lire sterline pentru a restaura castelul după ce l-a cumpărat în 2001, construind o piscină de 15 metri pe acoperiș și introducând o sală de gimnastică imensă și un home cinema la subsol pentru a crea un loc de joacă pentru miliardari.

A fost în proprietatea unui fost rege al Marii Britanii

Dar, înainte ca Abramovich să se mute aici, luxoasa proprietate a fost folosită ca locuință de vacanță de fostul rege al Angliei, Edward al VIII-lea și de iubita sa americancă, Wallis Simpson – mai bine cunoscuți sub numele de Ducele și Ducesa de Windsor.

Ducele și Ducesa de Windsor au devenit proprietari ai Château de la Croë în 1938, după ce, în decembrie 1936, regele Edward al VIII-lea a abdicat de pe tronul Regatului Unit, pentru a se putea însura cu Simpson.

Confiscarea castelului de către autoritățile franceze de la actualul proprietar, miliardarul Roman Abramovich, a avut loc în cadrul unei operațiuni de amploare, în urma căreia, în ultimele săptămâni, au fost confiscate sau înghețate sume de bani, proprietăți și alte bunuri aparținând oligarhilor ruși în valoare de peste 20 de miliarde de lire sterline, a confirmat Ministerul francez al Economiei și Finanțelor.

I-au fost luate și alte proprietăți din Paris și insula St. Barts

O sursă din cadrul ministerului a declarat că vila se numără printre cele 12 proprietăți aparținând miliardarului rus care au fost confiscate, majoritatea fiind cumpărate cu ajutorul unor companii franceze special create.

„Bunurile sechestrate includ case, super-iahturi și elicoptere și însumează mult peste 25 de miliarde de euro. Înghețarea activelor imobiliare înseamnă că acestea nu pot fi vândute sau folosite pentru venituri din chirii, a explicat o sursă apropiată acțiunii autorităților, conform Daily Mail

Printre bunurile confiscate se numără și domeniul vast al lui Abramovich de pe insula St. Barts, din Caraibe – o insulă guvernată parțial de Franța, ca „teritoriu de peste mări”. De asemenea, au fost confiscate proprietăți în stațiunea alpină de schi Meribel, precum și în alte stațiuni de renume mondial de pe Coasta de Azur, precum Saint-Tropez și Cannes. Pe listă se află și un apartament de lux situat în centrul Parisului, de 17 milioane de euro.