Rezultate Bacalaureat 2020. În ce zi afișează, de fapt, edu.ro notele la Bac

Rezultate Bacalaureat 2020. În ce zi afișează, de fapt, edu.ro notele la Bac
Rezultate Bacalaureat 2020. În ce zi afișează, de fapt, edu.ro notele la Bac.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020 s-a încheiat astăzi, joi 25 iunie, cu proba la alegere a profilului. Cei aproximativ 155.000 de candidați care s-au înscris în această sesiune pentru a susține examenul maturității, așteaptă cu nerăbdare rezultatele. Când se vor afișa de fapt rezultatele de la Bac?

Rezultate Bacalaureat 2020. În ce zi afișează, de fapt, edu.ro notele la Bac

Pentru prima dată în acest an s-a hotărât anonimizarea rezultatelor, în conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Numele elevilor au fost codificate, astfel că la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020 vor apărea coduri, în locul numelor elevilor, în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat a primit codul specific, cu ajutorul căruia se va regăsi pe lista cu rezultatele examenului.

“Am ales să anonimizăm numele și prenumele copilului pentru că avem o solicitare din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu caracter Personal și într-adevăr, trebuia să respectăm regulamentul Uniunii Europene privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Luminiţa Barcari pentru Digi24.

Elevă care verifică rezultatele la examen online.
Rezultate Bacalaureat 2020. În ce zi afișează, de fapt, edu.ro notele la Bac.

Afișarea primelor rezultate

Primele rezultate vor fi afișate în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, conform calendarului, pe data de 30 iunie (până în ora 12:00).

Elevii nemulțumiți de notele primite, pot depune contestații. Acestea pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, sau a doua zi, 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.

Depunerea contestațiilor

Contestațiile pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. Dacă optează pentru a le trimite electronic, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Comisia de examen informează candidaţii cu privire la modalităţile de transmitere electronică (adresa de e-mail, pagina web etc.) prin afişare pe uşa fiecărei săli de examen.

„Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat. Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează. Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen”, se arată în documentul ministerului.

Calendar afișare rezultate Bacalaureat 2020

  • 30 iunie – afișarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12:00
  • 30 iunie – depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00
  • 1 iulie – depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00
  • 1 – 4 iulie – rezolvarea contestațiilor
  • 5 iulie – afișarea rezultatelor finale la BAC 2020
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI