Rezultate BAC 2022 pe județe. Află ce notă ai luat la Bacalaureat

Rezultate BAC 2022 pe județe. Află ce notă ai luat la Bacalaureat

Rezultate BAC 2022. Conform Calendarului după care se desfășoară examenul de Bacalaureat 2022, rezultatele la BAC 2022 se vor afișa astăzi, 27 iunie. Candidații care au susținut examenul în această sesiune sunt nerăbdători să afle ce rezultate au obținut. Ei au avut la dispoziție baremul de notare pentru a vedea dacă au rezolvat corect sau nu, subiectele de la fiecare probă a examenului. Iată așadar ce rezultate au obținut absolvenții de liceu, la BAC 2022.

Rezultate BAC 2022. Unde se afișează

Notele obținute de către candidații care au susținut examenul de Bacalaureat, sesiunea din vară, vor fi afișate în două moduri: pe site-ul edu.ro, precum și la avizierele unităților de învățământ, unde elevii au susținut acest examen. Potrivit calendarului acestea vor fi afișate până în ora 12:00.

Și în acest an rezultatele acestora vor fi anonimizate, ca urmare a protejării datelor cu caracter personal. În acest sens aceștia au primit niște coduri unice, cu ajutorul cărora se vor regăsi pe listele cu rezultate.

„Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor- RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului„, după cum se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Educației.

Vezi doar aici rezultatele la Bacalaureat 2022, afișate pe țară, după medie!

Rezultate la Bacalaureat 2022 pe județe

Contestații BAC 2022

Elevii care au susținut examenul maturității și nu au fost mulțumiți de rezultatele obținute la BAC 2022, pot depune contestații. Acestea pot fi depune atât online, cât și la sediile unităților de învățământ unde a fost susținut examenul.

Elevii sau reprezentații legali ai acestora vor completa o cerere, care trebuie să conțină numaidecât și semnătura acestora. Totodată, ei vor lua la cunoștință că în urma recorectării lucrării, nota poate fi atât mărită, cât și micșorată.

Rezultate BAC 2022
BAC 2022 – rezultatele obținute de candidați

Rezultate BAC 2022. Recorectarea lucrărilor

Contestațiile vor fi primite și înregistrate de către Președinte, împreună cu unul dintre vicepreședinți și cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen.

Lucrările vor fi secretizate și vor fi recorectate. Dacă se vor găsi diferențe mai mari de 1,5 puncte între prima și a doua corectare, lucrările cu pricina vor fi recorectate și de o a treia comisie, formată din alți profesori. Aceasta va fi nota definitivă pe care o va obține un candidat și care nu mai poate fi modificată.

Promovarea examenului

Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie, contestațiile pot fi depune în aceeași zi în care s-au afișat rezultatele, în intervalul orar 12:00-18:00. Așadar, elevii vor avea la dispoziție 6 ore pentru a le depune dacă consideră că au fost nedreptățiți sau de cei care nu au promovat. Se consideră a fi promovați candidații care îndeplinesc următoarele condiții:

  • au susținut probele de evaluare a competențelor
  • au susţinut toate probele scrise
  • au fost notați cel puțin cu 5 la fiecare probă scrisă
  • obțin minim media 6 la probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

Contestațiile se vor rezolva în perioada 28 – 30 iunie 2022, iar afișarea rezultatelor finale BAC 2022, după contestații se vor afișa pe data de 1 iulie 2022.