Rezervația unică în Europa care se află în România. Te va bucura enorm ce poți vedea aici

Rezervația unică în Europa care se află în România. Te va bucura enorm ce poți vedea aici
Rezervația naturală de bujori de stepă de la Zău de Câmpie

România se mândrește cu o rezervația unică în Europa. În acest anotimp, este un adevărat spectacol de culoare în rezervația botanică de bujori de stepă din județul Mureș. Florile unice în Europa sunt de culoare roșu sângeriu și atrag în fiecare an mii de vizitatori. Cei care ajung acolo au un singur gând, să prindă cadrul perfect pentru poze spectaculoase.

În România există o rezervație unică în Europa. Ce pot vedea turiștii acolo în această perioadă

Cei care ajung în această perioadă în rezervația botanică de bujori de stepă din județul Mureș au de ce se bucura. Acum, bujorii de stepă sunt în perioada maximă de înflorire și încântă pe oricine cu frumusețea și parfumul lor, însă doar pentru câteva zile.

În aceste zile, dealurile Rezervației Naturale de Bujori de Stepă de la Zău de Câmpie sunt îmbrăcate în mantie de culoarea roșului aprins.

Bujorii de stepă au ieșit mai târziu în acest an

Din cauza temperaturilor scăzute și a zilelor cu ploaie, bujorii au înflorit în acest an cu câteva săptămâni mai târziu, în ciuda turiștilor care abia așteptau acest eveniment unic de culoare și parfumuri.

„Este o minunăție, ne încântă ochii, ne face ziua mai bună”, spune Marcela Stoica, vizitator al rezervației, potrivit stirileprotv.ro.

„Peisajul ăsta deosebit te relaxează. Te încântă, își face o zi mult mai plăcută mai ales în zilele astea”, spune și Nelu Stoica, un alt vizitator al rezervației de bujori.

Rezervația, îngrijită de doi voluntari

Chiar dacă este rezervație unică în Europa, locul este acum îngrijit de doi tineri care sunt pasionați de fotografie. Aceștia lucrează voluntar și îi îndrumă pe turiști pe cărările micului Rai.

„Aici avem tufe de bujori, s-a făcut o școală să se vadă cum cresc, după câți ani înfloresc, îi avem de aproximativ 40 de ani”, a spus Ciprian Cenean, custodele rezervației.

Rezervația necesită câteva luni de muncă pe an

De asemenea, cei care au grijă de rezervație lucrează câteva luni pe câmp și îngrijesc bobocii, astfel ca turiștii să se poată bucura de fiecare floare.

„Este în toamnă și în primăvară un pic pentru curățenie, un fel de agricultură cum ar veni, și întreţinere. Cred că cea mai dificilă fiind munca cu oamenii. Cea fizică practic nu-i atât de solicitantă, majoritatea sunt fericiți că ajung cel puțin o dată”, spune Daniela Urs, voluntară care are grijă de rezervație.

Când a luat ființă rezervația de bujori de stepă

Rezervația Naturală de Bujori de Stepă de la Zău de Câmpie se întinde pe o suprafață de aproape cinci hectare de teren și a fost înființată în 1932, an în care a și fost declarată monument al naturii.