31 mart. 2022 | 17:41

Număr mare de copii dispăruți în județul Mureș. 62 de minori doar de la începutul anului

News
Număr mare de copii dispăruți în județul Mureș. 62 de minori doar de la începutul anului
Tot mai mulți copii sunt dați dispăruți

Numărul copiilor dispăruți crește de la zi la zi, din păcate. Doar în județul Mureș, 62 de minori au fost dat dispăruți, cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, de la începutul anului. Dintre aceștia, 58 au fost găsiți, iar 4 încă sunt căutați.

Majoritate copiilor se întorc singuri acasă

De cele mai multe ori, adolescenții sunt cei care pleacă de acasă, iar îngrijorați, însă pe bună dreptate, părinții apelează la oamenii legii și sunt dați dispăruți. Din fericire, o mare parte din ei se întorc singuri acasă după câteva zile, însă nu toate cazurile au final fericit.

În acest an, la IPJ s-au înregistrat 35 de persoane majore dispărute, iar 33 dintre acestea au fost găsite. Când vine vorba despre adolescenții care părăsesc voluntar locuința, aceștia nu pot sau nu vor să îndeplinească rigorile dintr-o casă de copii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DAGSPC Mureș, Doru Constantin, fenomenul plecărilor de acasă este des întâlnit. Majoritatea sunt aceeași copii, care locuiesc pentru o scurtă perioadă la diferiți părinți, apoi pleacă singuri.

”Noi avem obligația de a raporta lunar situația acelor beneficiari care părăsesc fără învoire sistemul de protecție. În această lună avem 29 de copii și tineri care au părăsit casele de tip familial sau familiile de plasament. S

e știe de situația lor, în general, în maximum 48 de ore sunt aduse la poliție, care se întorc de bună voie la casa de tip familial. În general cam aceiași copii sau tineri părăsesc aceste case. Șase dintre ei nu s-au întors pentru că în continuare nu au putut fi identificați de către poliție, ei sunt dați în urmărire generală și în general sunt aceiași”, a declarat purtătorul de cuvânt al DAGSPC Mureș.

Aproape 6.000 de copii au fost dați dispăruți

Între perioada aprilie 2020 și aprilie 2021, 5.924 de copii au fost dați dispăruți. Majoritatea erau adolescenți, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. 1.500 dintre ei aveau vârste cuprinse între 10 și 14 ani, iar 206 avea sub 10 ani.

De asemenea, potrivit statisticilor, în ultimii 5 ani sesizările cu privire la dispariția copiilor s-a dublat. Putem lua ca și exemplu anul 2015, atunci când au fost înregistrate 3,736 de sesizări, iar în anul 2020 au fost înregistrate peste 9.000. Acest lucru se datorează faptului că aceeași minori pleacă de acasă de mai multe ori, pe parcursul a câtorva luni.

Cât timp a fost pandemie, s-au înregistrat cu 20% mai multe sesizări cu privire la dispariția copiilor. Din cei aproape 6.000 de copii dispăruți, peste 100 nu au fost găsiți.

Parteneri
De ce sunt evreii atât de bogați și inteligenți. Gestul pe care-l fac femeile din Israel în timpul sarcinii
Redactia.ro
Provocarea pe care doar geniile o pot rezolva. Mută două bețe de chibrit pentru a forma 7 pătrate
Click.ro
Cine este polițistul local care nu l-a lăsat pe Nicușor Dan să intre pe șantierul de la Piața Unirii
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Din ce trăiește familia Sterp. Becali nu visează la așa prețuri
EVZ.ro
Alertă medicală în România! Virusul care poate să te ucidă în 48 de ore a ajuns în spitale. A fost confirmat primul caz
Spynews
Anca Țurcașiu a leșinat și s-a prăbușit la pământ. S-a dat alerta la TV
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
S-A AFLAT cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al ROMÂNIEI! CUTREMUR în POLITICĂ
Mediaflux
Elon Musk a pierdut 15 miliarde de dolari cu ultima afacere controversată! De ce a ajuns în această situație
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Când începe sezonul 14 Chefi la Cuțite. Premiera este mai aproape decât te aștepti
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro