Reușită colosală pentru tenismena Emma Răducanu. Pe cine a reușit să învingă românca

Reușită colosală pentru tenismena Emma Răducanu. Pe cine a reușit să învingă românca
Reușită colosală pentru tenismena Emma Răducanu. Pe cine a reușit să învingă românca

Reușită colosală pentru tenismena Emma Răducanu. Jucătoarea cu tată român a fost revelația ultimei ediții a turneului de la Wimbledon. Dintr-o necunoscută, sportiva de 18 ani a devenit, aproape peste noapte, o vedetă a tenisului mondial. Emma a ajuns pe locul 184 WTA și participă, la ora actuală, la turnee din SUA.

Reușită colosală pentru tenismena Emma Răducanu

Reușită colosală pentru tenismena Emma Răducanu. Jucătoarea cu origini românești a fost vedeta ediției de anul acesta a turneului de la Wimbledon. Ea a reușit să ajungă în optimile de finală, după ce a trecut inclusiv de Sorana Cîrstea. Dintr-o necunoscută aflată pe locul 338 WTA, Emma a ajuns o vedetă și a urcat peste 150 de locuri în ierarhia mondială. La Wimbledon, însă, ea a abandonat meciul din optimi cu Alja Tomljanovic acuzând probleme de respirație. S-a vorbit atunci de un atac de panică generat de presiunea uriașă la care tânăra jucătoare a fost supusă după succesele sale.

Îmi pare rău că meciul s-a încheiat așa cum s-a întâmplat. Jucam cel mai bun tenis din viața mea în fața unui public uimitor și cred că întreaga experiență m-a ajuns din urmă.

La finalul primului set, după câteva raliuri foarte intense, am început să respir cu dificultate și să mă simt amețită. Echipa medicală m-a sfătuit să nu continui și deși am simțit că este cel mai dificil lucru de făcut, nu am fost suficient de bine pentru a continua”, a scris Emma Răducanu pe rețelele de socializare, la o zi după abandon.

Pe cine a reușit să învingă românca

Emma Răducanu a urcat în ierarhia WTA, dar insuficient încât să participe direct pe tabloul principal al multor turnee. De aceea, ea trebuie să joace calificări ori să beneficieze de un wild card din partea organizatorilor competițiilor. La San Jose ea a primit un astfel de wild card, dar a fost învinsă categoric, 3-6, 2-6, în primul tur, de chinezoaica Shuai Zhang (51 WTA). Britanica a luat startul apoi la un turneu de mai mică importanță, ITF, în Landisville (SUA), unde a fost nevoită să joace două runde de calificări.

Emma Răducanu s-a descurcat bine, reușind să intre pe tabloul principal. Ea a ajuns chiar până în sferturile de finală ale competiției, acolo unde a avut un „moment Wimbledon”. A condus-o cu 3-0 în primul set pe jucătoarea spaniolă, Nuria Parrizas-Diaz, cap de serie numărul 3. Iberica a revenit și a făcut 4-3, după care Emma Răducanu a abandonat meciul fără un motiv evident. La finalul ghemului 7, ea a anunțat, scurt, arbitrul de scaun, că nu mai continuă partida, fără a solicita un time-out medical sau altceva asemănător. Și-a strâns lucrurile și a părăsit terenul de joc.

Dar Emma Răducanu nu s-a descurajat. Ea a debutat cu o victorie uriașă în turneul WTA 125 de la Chicago. Deținătoare a unui wild-card, ea a produs o mare surpriză, eliminând-o pe belgianca Alison Van Uytvanck (60 WTA), cap de serie numărul 1 la Chicago. „E prima mea victorie pe hard în circuitul WTA”, a scris Emma Răducanu pe Instagram, mulțumindu-le organizatorilor pentru invitația de a juca în turneu. În turul al doilea, ea o va întâlni pe Clara Burel (101 WTA) din Franța.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI