Ești student și ai probleme cu lichiditățile? Ei bine, îți aducem o rețetă spectaculos de bună și la fel de ieftină care să te hrănească timp de patru zile! Colegii tăi de cameră vor aprecia și ei supa studențească la adevărata ei valoare, mai ales dacă vor umbla și ei prin cămin după ingrediente sau vor veni cu un sfat bun.
Cum se prepară supa studențească: Raspandeste nautul intr-o tava de cuptor si unge-l cu putin ulei de masline si presara putina sare, putin piper, pentru ca rețeta să iasă exact ca la restaurant. Da jumatate din naut la cuptor pentru cca 50 minute, sau pana cand se rumeneste.
Separat, incinge 2 linguri de ulei intr-o cratita medie, adauga ceapa tocata marunt si las-o 2-3 minute la foc mediu.
Adauga restul de naut scurs peste ceapa urmata de morcov, telina, cartof si cimbru.
Adauga apa, un praf generos de sare si putin piper, apoi lasa supa stuenteasca sa fiarba pentru cca 25 de minute, la foc mediu, apoi mic.
Cand legumele pot fi patrunse cu furculita, adauga si lingura de bulion, cateii de usturoi si boiaua. Lasa ingredientele nou adaugate pentru inca 5 minute la fiert, apoi da toata compozitia prin blender.
Separat, intr-o tigaie, incinge putin ulei si inmoaie spanacul, intorcandu-l cu o spatula la foc mediu continuu, pana cand e complet oparit. Serveste supa studenteasca cu nautul dat la cuptor, spanacul oparit, zeama de la o lamaie si patrunjelul tocat marunt.