Chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta sa pentri cheesecake, iar modul de preparare este extrem de simplu. Foarte multă lume a încercat această rețetă a celebrului Chef, iar rezultatul a fost delicios. Poți înlocui fructele de pădure cu orice fructe dorești.
Biscuiții se zdrobesc mărunt, apoi se amestecă cu untul topit și se taseaază într-o formă rotundă, cu fund detașabil (26 cm), tapetată cu hârtie de copt și unsă cu grăsime. Apoi se coc timp de zece minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade C.
Se amestecă crema de brânză proaspătă, smântâna, zahărul pudră, zahărul vanilat și ouăle. Apoi, crema se adaugă pe baza precaptă și se coace timp de 40-45 de minute, până ce aceasta se întărește. Prăjitura se lasă cinci minute în cuptorul stins, apoi se lasă să se răcească pe un grătar de prăjituri. Se acoperă și se pune la frigider peste noapte.
Se pun fructele pe prăjitură. Zeama se completează cu apă, dacă mai este cazul, pentru a se obține o cantitate de 250 de ml. Se amestecă cy praful de glazură și zu zahăr, se dă o dată în clocot amestecându-se între timp. Apoi se repartizează uniform peste fructe și se lasă să se întărească.
Chef Sorin Bontea a vorbit despre primii săi pași în bucătărie, la vârsta de 16 ani, când era ajutor de bucătar și trebuia să curețe ceapă, cartofi, dar și să care marfă. Mărturisește că meseria de bucătar este una grea, motiv pentru care nu ar vrea ca copiii să îi calce pe urme.
”La muncă, m-am angajat la 16 ani. Eram ajutor de bucătar. Cred că i-am cheltuit cu fetele, iar o parte i-am dat în casă, clar, pentru că aşa era la noi, se dădeau în casă banii.”, a spus Chef Sorin Bontea pentru adevărul.ro.