Supa care fierbe de 46 de ani. Ce ingrediente conține rețeta minune

Supa care fierbe de 46 de ani. Ce ingrediente conține rețeta minune
Supa care fierbe de 46 de ani. Ce ingrediente conține rețeta minune

Un restaurant din Bangkok, capitala Thailandei, a ajuns celebru în toată lumea datorită meniului în care poate fi găsită și supa care fierbe de 46 de ani. Afacerea aparține unei familii, care ”întreține” mâncarea ”la foc continuu”. Felul de mâncare, apreciat de localnici și turiști.

Povestea supei care fierbe de 46 de ani. Trei generații la rând au păstrat specialitatea ”la foc continuu”

Restaurantul în case se vinde această specialitate se numește Wattana Panich și aparține familiei Kaweenuntawong, care ”întreţine” supa constant. Denumită ”neua tune”,  felul de mâncare conține carne de vită, perișoare din carne, bucăți de burta sau alte organe, condimente și tăieței din orez.

În timp ce mâncarea le este servită clienților Nattapong Kaweenuntawong, care lucrează în bucătărie alături de mama şi soţia sa, adaugă noi ingrediente în oala mare, care fierbe la foc mic.

„Sper că va exista și o a patra generație care să continue afacerea”

„Mulţi oameni cred că nu spălăm niciodată oala în care fierbem supa, dar nu este aşa. O curăţăm în fiecare seară, după ce punem lichidul rămas la frigider”, a ținut să menționeze proprietarul restaurantului.

„Suntem la a treia generaţie, iar eu şi soţia mea avem copii. Sper că va exista şi o a patra generaţie care să continue afacerea”, a declarat bărbatul.

Așadar, supa este gătită constant de 46 de ani, de pe vremea când șeful restaurantului era copil. Conform acestuia, secretul supei este aroma dată de modul de gătire.  Felul de mâncare este foarte apreciat atât de localnici, cât și de turiști.

Pe de altă parte, metoda nu este unică. În 1981, The New York Times relata despre o supă de vită care fierbea, la acea vreme, de 21 de ani. În același articol, autorul Arthur Prager preciza o supă care ar fi fiert preț de 300 de ani.