Dacă și tu vrei să pregătești cârnați de casă pentru masa de sărbători, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți prezintă o rețetă specială a acestui preparat, mai rar adoptată de gospodine în bucătăria românească. Toată lumea va fi mulțumită de rezultatul final.
Cârnații de casă reprezintă una dintre mâncărurile tradiționale nelipsite de pe mesele de sărbători ale românilor. Multe gospodine prepară acest fel de mâncare în decembrie, din timp, pentru a avea timp să se afume. În materialul de astăzi, Playtech Știri îți prezintă o rețetă specială de cârnați de casă.
Româncele obișnuiesc să prepare cârnați din compoziție de carne crudă. Rețeta de astăzi propune prepararea lor cu carne deja fiartă. Pentru a prepara un adevărat deliciu, în compoziție se adaugă orez deja fiert, la final carcasele afumându-se ușor. Iată ce trebuie să știi!
Pentru început, carnea se taie bucăți de dimensiune potrivită, se pune la fiert, apoi se scurge și se dă prin mașina de tocat. Carnea tocată se condimentează cu ingredientele mai sus menționate sau cu cele pe care le preferi, apoi se combină cu legume precum usturoi, cimbru, ceapă sau ardei gras.
După ce se amestecă compoziția de carne și legume condimentată, se adaugă orezul deja fiert. Se amestecă toate ingredientele pentru a obține o compoziție omogenizată. În continuare, se respectă pașii clasici de gătire a cârnaților de casă.
Citește și: Cârnaţi de casă ca la bunica acasă. Reţeta tradiţională pentru un gust autentic, ies exact ca în copilărie
Se pun mațele în apă, se clătesc cu apă și în interior, după care se pun pe tubul de umplut al mașinii de tocat și se leagă la capăt. Se dă amestecul cu carne prin mașină, pentru a umple mațele. Se respectă aceeași procedură, până se termină compoziția și mațele, apoi se pun cârnații la afumat.
Există numeroase modalități de a consuma cârnați de casă. Pot fi mâncați cu mămăliguță sau alături de alte cărnuri, cum ar fi cea de căprioară, cea de iepure, cea de rață. Dacă nu îți place orezul, îl poți înlocui cu pâine preparată din porumb.