Rețetă sos de usturoi cu suc de roșii. Prepară cel mai bun dressing pentru grătar

Rețetă sos de usturoi cu suc de roșii. Prepară cel mai bun dressing pentru grătar
Rețetă sos de usturoi cu suc de roșii. Prepară cel mai bun dressing pentru grătar

Mujdeiul de usturoi cu sos de roșii este un preparat ideal pentru grătar. Așadar, dacă plănuiți să faceți un grătar în acest weekend, nu uitați și de acest dressing care va da savoare cărnii fripte pe grătar.

Rețetă sos de usturoi cu suc de roșii

Ingrediente sos de usturoi cu suc de roșii

  • 2 căpățâni de usturoi
  • 1/2 linguriță sare grunjoasă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 râșnitură de condimente asortate
  • 4-5 linguri suc de roșii sau roșii cu zarzavat pentru iarnă

Mod de preparare sos de usturoi cu suc de roșii

Mai întâi se curăță usturoiul și se îndepărtează capetele la grăunți, apoi se clătește cu puțină apă. Se taie apoi grăunții de usturoi mărunt și se pun în mojar, apoi se adaugă sare peste ei și se pisează bine. Apoi, se transferă usturoiul pisat într-un bol și se râșnesc condimente peste el, după care se freacă energic cu o lingură de lemn, picurând ulei ca la maioneză. Următorul pas este adăugarea roșiilor, fie proaspete, fie trecute prin blender, fie conservate, mai ales din cele pentru ciorbă care mai au și zarzavat în ele. În mod opțional, se mai poate pune și pătrunjel verde, tocat mărunt. Vara, cel mai bun este mujdeiul preparat cu roșii proaspete, din grădină. De menționat este că – cantitatea de roșii variază în funcție de cât de iute este usturoiul. Acest mujdei este perfect și pentru a-l servi cu carne de porc prăjită.

Beneficiile roșiilor

Roșiile concurează cu citricele în ce privește conținutul de vitamina C, dar sunt bogate și în vitamina A și antioxidanți. Astfel, beta-carotenul, luteina și licopenul sunt trei dintre substanțele care au un rol important în detoxifierea organismului. Antioxidanții din roșii pot curăța tenul acneic, mixt sau gras. De aceea, se poate prepara și o mască de față din pulpa roșiilor sau te poți clăti o dată pe săptămână cu suc de roșii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI