Dacă sunteți o gospodină bună ar trebui să știți cum se prepară anumite sosuri și, de ce nu, ciar și celebrul mujdei de usturoi. Vă oferim o rețetă delicioasă pentru un mujdei de usturoi, așa cum ar trebui să fie făcut.
Această rețetă cu siguranță va fi pe placul vostru, asta bineînțeles dacă sunteți obișnuiți să aveți folosiți mujdeiul de usturoi la mesel voastre copiase. Este neted, cremos, usturoi și puternic delicios. Cheia a fost folosirea unui procesor alimentar mare, 8 căni sau mai mult, făcând un lot mare, suficient de mare pentru ca acesta să se emulțeze cu ușurință în procesorul alimentar, folosind ulei de floarea soarelui sau de canola, aceste uleiuri ușoare funcționează cel mai bine pentru aromă și textură, și răcorind uleiul. Uleiul răcit este magic, ajută la împiedicarea sosului să se separe.
Este un sos de usturoi cremos, care este adesea servit în restaurantele din Orientul Mijlociu și din Marea Mediterană. Este similar cu aioli sau maioneza, dar făcute fără ouă. Este absolut fabulos pe falafel, shawarma, pui la grătar, pește și legume, dar acest sos nu este pentru slaba inimă.
Usturoiul brut conține câteva beneficii incredibile pentru sănătate și a fost folosit atât ca aliment cât și ca medicament de mii de ani. Anticii sportivi olimpici obișnuiau să mănânce usturoi brut pentru a le spori puterea și rezistența. Este o mare sursă de antioxidanți; are și proprietăți antiinflamatorii. Unele studii au arătat că consumul de usturoi poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului ridicat. Deci mujdeiul de usturoi nu este numai gustos, dar este benefic pentru tine, dar nu va avea un efect foarte pozitiv asupra respirației tale.
În cele ce urmează vă propunem și rețeta pentru cel mai bun mujdei de usturoi, la care vă vom adăuga și incredientul secret care va face minuni.
Reteta pentru mujdei de usturoi.
ingrediente
4 cani ulei de floarea soarelui, ulei de avocado sau canola, refrigerat (Este posibil să ai nevoie de mai puțin ulei – instrucțiuni detaliate mai jos. Pentru Paște se poate folosi ulei de șofran)
1/2 cană căței de usturoi decojiți
1/2 cană suc de lămâie împărțit
1/2 cană apă rece cu gheață împărțită
1 3/4 lingură de sare
Și acum incredientul secret. Este vorba de apa minerală care se toarnă câte puțin, în bolul cu toate celelelate incrediente și se amestecă încet.